Hej vardag (och lite om café Familjen, Tärnaby)!

Bilden ovan är ju visserligen allt annat än vardag – utan visar vackra Lappland, eller närmare bestämt utsikten från ett charmigt café vi käkade lunch på igår när vi var på väg mot Lycksele (vi flög därifrån istället för från Hemavan hem). ”Alltid gott kaffe” och så utsikten över sjön på det (Malin och Greta sitter på deras balkong som ni ser i rött nedan) – en kombination som tilltalade mig kan jag säga. Förutom ytterst gott kaffe och vacker utsikt fanns också jättegod mat, hyllor med övervägande ekologiskt utbud, goda rawbars och himla trevlig personal – ta vägen förbi café Familjen nästa gång du är i Tärnaby!

Hemma landade jag på kvällskvisten, just innan barnen skulle lägga sig. Det var mysigt att hinna säga godnatt till dem, och Meja tog vid med amningen där hon avslutade i fredags. Två dygn verkar vara som ungefär inget i sammanhanget, och medan jag var borta åt hon mer vanlig mat och sov bättre på nätterna. Såklart. Nu är det matvägran (från min del alltså) på nätterna som gäller, till 100%. När jag var borta sov hon nämligen i princip igenom natt två, och det är långt ifrån hur vi haft det på slutet. Inatt tog jag på en nytvättat t-shirt och var hård – och det gick bra med bara ett uppvak även om det landade på närmare timmen då hon blev lite sur av nekandet och först inte ville somna om. Det här var mellan 4 och 5 och efter det somnade hon och sov till 7 – och var utan mat till 7.30 – så mat på natten behövs verkligen inte. Heja oss, nu kämpar vi på! Mot stabil nattsömn! Kämpa!

Idag har vi haft en mysig dag hemma, jag och mina tjejer. Utanför fönstret var det riktigt ruggväder med ihärdigt regn, så vi bedrev dagen med en massa spel, bad och lek. Stella var hemma då hon kände sig hängig imorse, men det verkar inte vara något rejälare som tagit fäste så imorgon får saker bestämt återgå till det normala – och jag utanför dörren.