Vilka fina septemberdagar vi har! Jag hade visserligen inte haft ett dugg emot att ha grader snarare strax under 15 än över 20, men det är ju synd att klaga. På våra äppelträd är det en ren fruktexplosion och vi har knappt kunnat se gräsmattan de senaste veckorna. Några stjärnor att ta hand om dem är vi inte direkt heller… Så även i år annonserade jag ut dem på Facebook, för villaträdgårdsäpplen är ju av allra mest närodlade och ekologiska slag bara sådär och det är synd att låta dem gå helt till spillo. Vi har visserligen inte varit helt snabba med omhändertagandet av fallfrukten så vi rensade rätt hårt när vi i helgen gjorde en insats så det slutade med att vi fyllde två hela kompostkärl med äpplen vi (möjligtvis lite väl hårt) ratade… Men fräsch fallfrukt motsvarande cirka en IKEA-kasse togs om hand och idag gav jag merparten till Milla som var sugen på att ge äpplena den kärlek de förtjänar. Den första omgången, alltså. Grenarna hänger fortfarande tunga…

Efter lunch och en sväng till några olika Mio-butiker för småinköp inför hösten – som jag fortfarande väntar lite på med andra ord – cyklade jag sedan upp och hämtade skolbarn. Meja fick göra debut i cykelsitsen och det var klart mysigt. Tyckte jag iallafall, och hon själv de stunder då hon inte var irriterad över att hjälmen inte gick att ta av. Well…

Lunchen förresten – en riktigt god sallad från Mathems ekologiska kasse; Sensommarsallad med bakad purjolök, nektarin, getost och blodgrape. Kommer höstrecepten från och med nästa leverans, tro?

Apropå sensommar vs höst så är den sistnämnda fortfarande rätt långt bort för mig. Det börjar bli dags för varmare grader, och jag spenderar ledig tid med att fundera på lämplig packning för en tjejresa i vad som verkar bli 28 grader. Det är härligt! Motsägelsefullt? Nej, ska det va så ska det va, tänker jag. Antingen 28 och ljuvlig medelhavssommar eller 14 och krispig höst. Marbella! Snart kommer jag – och mina 13 kompisar – till dig!

Följ mig!

Mer läsning...
Om påsk, stress, världens storlek och nuet