Och så gick dagarna på vår härliga tjejweekend i Marbella, och det har blivit söndag eftermiddag och jag har sedan några timmar landat hemma hos en efterlängtad familj.

Det som hände efter Trocadero arena på fredagen och fram tills nu får ni veta lite kort om i form av lite bilder.

Old town Marbella

Gamla stan i Marbella är supermysig, vilket jag hade hört ryktas om redan tidigare. Med sitt allra mesta näste i Apelsintorget – Plaza de los naranjos – slingrar sig gränderna runt i ett riktigt virrvarr, och kantas av tavernor, små butiker och husfasader med klättrande blommor. Marbella nära stränderna däremot imponerade inte så starkt på mig – jag saknade lite själ när det mesta som sågs från den härliga strandpromenaden var hyreshus som andades 80-tal och verkligen spanska solkusten. Men kombinationen strand, Medelhavet och charmiga gamla gränder ger ändå ett alldeles utmärkt betyg till Marbella från mig, även om jag inte tycker att staden kan mäta sig med andra favoriter som Nice och Palma.

Apelsintorget Marbellagamla stan MarbellaGamla stan Marbella

Puerto Banus

På fredagskvällen åkte vi in till Puerto Banus, som är en hamnstad ungefär sex kilometer söder om Marbella. Man kan gå längs med vattnet hela vägen från Marbella, men får vår del var klackarna för höga och siktet för inställt på kvällsaktiviteterna – dvs restaurang och bar – för att vi skulle hinna med det. Vi kom ner till hamnen just i skymningen och det var en otroligt vacker inramning till den fina hamnen med alla enorma lyxbåtar, och gav ett fint sken åt de exklusiva butikerna som ligger vägg i vägg längs med hela hamnen. Sa jag exklusiva yachter? Jo – det är det som slår en allra mest med Puerto Banus, och förutom det så åkte många otroligt lyxiga bilar förbi oss längs den lilla vägen i hamnen. Lika mysigt som lyxigt skulle jag dock säga att Puerto Banus är – jag skulle gärna se mer!

Vi inledde med en drink på populära baren Sinatra, gick vidare till Oak Garden & Grill och käkade gott kött innan vi landade på La Sala vägg i vägg. La Sala, som har samma ägare som mer nyöppnade Oak, var fullbokat för middag men vi gick dit efter maten och dansade till grymma hits i den trånga baren. Klart bra stämning bland de partyglada engelska sällskapen – huvudsakligen något äldre. De var väldigt ovant att känna sig överlägset yngst för en gångs skull – men ändå klart roligt och ett härligt klientel (tyckte vi). Fram emot småtimmarna åkte vi till nattklubben Olivia Valere (där vi inte längre var i närheten av yngst såattsäga) och slogs av hur häftigt stället var med delar både under öppen himmel och tak, riktig klubbmusik och ganska snart – trötthet. Jag blev nöjd rätt snabbt och hade nog haft roligare kvar på La Sala – menmen. Sådant vet man ju aldrig i förväg.

En lördag på Ocean Club, Marbella

I själva verket ligger Ocean Club Marbella i Puerto Banus, och efter vår härliga dag på Puro Beach i Palma för ett par år sedan var vi trots tröttheten klart taggade för en härligt lyxig soldag på ett snyggt ställe – och det bådade klart gott när vi på lördagsförmiddagen anlände våra två stora runda bäddar “VIP pool” som ihop rymde oss alla 13. Vi låg mest i skuggan från parasollerna – eller satt i poolkanten för att svalka oss i hettan – och livet var verkligen fint där och då.

Lite senare droppade mer och mer folk in, och stället förvandlades helt. Det var svårt att bestämma sig för hur det var egentligen; härligt, kul, underhållande (tänk: cirkus), inspirerande, jobbigt, galet eller… en kombination av alla – men det som utvecklade sig under eftermiddagen var iallafall något jag aldrig upplevt innan. De till tänderna piffade gästerna – av varierad ålder och storlek (befriande mitt i all yta) – gav “dagfest” ett ansikte, och efter att vi delat på den champagne som ingick i priset på solstolarna (ca 3500 SEK per rund bädd för 7 personer – som då inkluderade en vintage champagne per bädd) tyckte iallafall majoriteten av oss att det var en rätt häftig situation – och lika bra att flyta med i stämningen. Så det gjorde vi, och lämnade stället oerhört nöjda cirka 8 timmar senare efter ett poolparty som hette duga. Så otroligt kul – ändå!

Det passade bra inför vår sista kväll som innehöll en lugn middag på Tempora i Gamla stan innan sovdags runt midnatt – för redan klockan 4 ringde klockan för uppstigning och transport till Malaga flygplats. Vi mötte med andra ord soluppgången från planet men sov innan vi nåt full marschhöjd – och det var timmar som behövdes kan man säga. Tjejweekends är underbara, men inte direkt ett under för sömnen.

Jag kan inte säga så mycket mer om Marbella, för fokus på de här resorna är inte alltid att se så mycket som möjligt (även om vi är så många så att vi kan dela upp oss och regissera våra egna upplevelser) – iallafall inte för mig. Mitt viktigaste under våra tjejresor är att ha umgänge med mina fina vänner i en härlig miljö, och det infriades till 100%.

Följ mig!