En riktigt skön fredag

Det här fredagen är rejält skön får jag säga. Jag och Meja tog direkt sikte på öppna förskolan efter frukost, och jag fick mitt morgonkaffe medan hon röjde runt så nöjt, så nöjt. Det känns så himla rätt att jag inte jäktade fram öppna förskolan den här gången när jag inte känt att någon av oss haft behovet – för nu finns verkligen både behov och lust, och vi trivs verkligen där. Framför allt är det Meja som har behovet – jag får mitt liv och rörelse samt vuxenumgänge på annat håll – men miljön är klart trivsam. Efter massa lek var vi med på sångstunden och nu denna andra gång satt hon inte förvånat och mest bara glodde utan kröp in i mitten och satt och dansade med hela kroppen och klappade händerna. Så små bebisar som knappa 10 månader och så stort intresse för och glädje av musik och sång alltså – häftigt!

När det var dags för förmiddagssovningen tog jag en kort promenad innan jag satte jag mig mot en husvägg i solen – rättare bestämt på Gateau hemma i Ektorps centrum – och åt en lunchmacka och gjorde lite datorbestyr.

Redan strax efter 13 hämtade jag Max – Stella går längre och har dessutom fiol på fredagseftermiddagarna så henne fick jag tyvärr inte med mig –  för en beställd sväng i Nacka forum. Det som lockade honom var att hänga på bibblan och låna nya böcker, och sådant måste ju verkligen uppmuntras. Tyvärr hade de bara två böcker i “extra lätt att läsa”-kategorin inne, och de föll inte honom i smaken så det fick bli bokhandeln till slut ändå. Han läser på i plattan också, men just till läggningen och avslutningen av dagen i sängen känns bok bättre.

Vi tog en finfika, och med vi menar jag mina barn. Smoothien jag köpte åt mig själv fick jag inte behålla, och Max gick loss på en stor muffins medan jag tänkte spara mig till omgång två – en liknande sväng med Stella och lite höstshopping på agendan.

Vid hennes hämtning blev det dock ändrade planer och hon åkte iväg med en kompis några timmar istället, och då Max gjorde samma sak så tornade några desto lugnare timmar upp för mig och Meja. Med andra ord sover hon just nu sitt skönaste bredvid mig i sängen, och jag ska stänga datorn och bläddra i en tidning. Jag har beställt leverans av barnen hem hyfsat tidigt så ser fram emot att snart välkomna den ännu starkare fredagskänslan hemma med dem. Vi är själva ikväll jag och de där tre små, så det blir en lång kväll i soffan med någon kvalitets-barnfilm på – kanske dags att göra Harry Potter-premiär? – och popcorn och grönsaksdipp på bordet.

Välkommen helg!

Följ mig!

Mer läsning...
vandra Gålö havtornuddsslingan barn höst
Vandra Gålö – Havtornsuddsslingan