Höst på Djurgården

Allt som oftast hänger jag här hemma om Nacka om dagarna – det finns ändå så många ställen att variera sig med. Fast, ibland är det förstås riktigt härlig att åka in till city, och igår tog jag mig till Nybrokajen och träffade upp en kompis. Vädret var fantastiskt och vi siktade in oss på en promenad till och på Djurgården. Det är riktigt häftig med en så lantlig och lugn oas så nära stan! Fast, jag som är van vid Stockholms utkanter – mitt emellan innerstad och förort och snäppet längre bort – tycker att vi har de oaserna och lugna ställena mest överallt. Är du i Stockholm som besökare eller turist, eller kanske för att jobba, och känner att du vill se något mer än innerstadshets någon kväll så fråga så lovar jag att jag kan tipsa om smultronställen med vackra platser, frisk luft och lugn var du än befinner dig!

Här kan du lyssna på mina bästa Stockholmstips i poddformat, och såklart finns också en massa mer Stockholm att läsa här i bloggen – det är återkommande tips av givna anledningar.

Men Djurgården då – jo, ungefär såhär såg en promenad dit och hem ut igår – förutom det ni redan sett i förra inlägget om lyxen med föräldraledighet alltså.

host-djurgarden-4-av-19 host-djurgarden-5-av-19     host-djurgarden-16-av-19  host-djurgarden-19-av-19

Landade gjorde vi på Rosendals trädgård – som är precis så härligt som dess goda rykte säger. Däremot kan jag väl själv tycka att ibland är väl hysteriskt om helgerna, så att kunna göra som vi gjorde igår – och luncha med en god vitkålssoppa en vanlig vardagslunch – är helt klart att föredra!

host-djurgarden-11-av-19host-djurgarden-13-av-19 host-djurgarden-12-av-19host-djurgarden-15-av-19

Följ mig!

Mer läsning...
dalarna
Semester hemma i Dalarna