Vardagarna som gått – snapshots

Den här veckan har inte bara innehållit träning och resesurfande och förberedelser, utan jag har en härlig vardag – som mest hela tiden. Jag får ofta frågan om hur länge jag ska vara föräldraledig den här gången, och svaret är till just efter sportlovet – så inte förrän i mars. Det är galet lyxigt att låta en sista mammaledighet vara såhär länge, och även om det förstås varit ännu bättre om vi kunnat dela (vilket inte går den här gången) så njuter jag verkligen. Dagarna med en krypande 10-månaders är inte lika lugna som de med en 4-månaders – och ”värre” lär det bli – men den här tiden alltså. En gåva!

Den här veckan har jag hunnit socialisera en hel del. I måndags träffade jag upp Anna, som har gulliga Casper som är tio dagar äldre än Meja. Och så har hon man och två barn till, och snart åker de hela familjen till Thailand på thaimout.

Anna bor norr om stan, och jag föreslog att ses på Mall of Scandinavia. Stockholms största köpcentrum har varit öppet i snart ett år, och det var min andra gång någonsin där. Att komma dit dagtid var ungefär hur skönt som helst, och kontrast till den helg då vi senast var där – med alla barnen i släptåg. Jag erkänner; jag gillar att hänga i köpcentrum (den här årstiden). Som variation iallafall. Däremot rimmar okynnesshopping illa med föräldraledighet och planerade resor, så jag kom i princip tomhänt hem. Fast klart trevligt hade jag haft!

Igår, tisdag, var det som alltid en fullspäckad dag. Det är då det känns som att hela min eftermiddag går ut på att tajma in Mejas sovning så att inte avfärden mot Stellas ridskola blir mitt i den, och ger grinig vistelse på ridskolan såväl som hela kvällen. Egentligen är hela grejen rätt mysig, men all logistik gör att känslan försvinner lite. Fast hon älskar det – och det är huvudsaken!

Nåväl. Jag hann iallafall ta reda på lite äpplen och ta fram den slow juicer som finns i hushållet men inte används så ofta. Äpplen, jordgubbar och ingefära heter min favoritjuice när jag köper ute (på favoriten Joe & the juice), och tänka sig att det ju smakar precis lika hemma. Lyxig mellis!

Igår körde jag som sagt också ett träningspass, signerat Johanna (en av de två grymma bakom Styrkebyrån podcast) och idag var träningsvärken massiv – vilket jag kunde berätta för Johanna live när hon kom och hängde med mig och Meja hemma i Nacka ungefär hela dagen idag. Ni vet; långpromenad, lunch, snack och ett gäng amningar. Föräldraledighetshäng.

Efter hämtning fick det bli en fotbollsmatch i trädgården innan fullt ös med barn och kompisar – och inte en sittandes stund förrän närmare 21. Nu klipps det podd och jag kan nog redan konstatera att det inte blir en särskilt tidig kväll detta.

Så har jag det. Och ni då?