Friday Brunch i Dubai

Dubai är numera ett höst- och vinterresmål att verkligen räkna med, vilket inte är konstigt med tanke på att det under vinterhalvåret är betydligt varmare än de flesta andra ställen som ligger på liknande avstånd –  och ett ställe där man kan få stor variation på sin semester.

Friday brunch i Dubai

En sak jag verkligen vill rekommendera om du planerar en resa är att gå på Friday brunch i Dubai. Friday brunch är ett sätt som invånarna, och inte minst alla ”expats” – utlänningarna som är där för att jobba – firar in sin helg, vilken i Dubai börjar just på fredagen. Brunch är konceptet, men du kan helt glömma det du vanligtvis tänker när du hör ordet – för i Dubai pratar vi extra allt. Friday brunch är det lyxigaste och härligaste du kan tänka dig i matväg, och vi talar riktiga matorgier med enormt lyxig och god mat. Priset ligger mer på en nivå som en avsmakningsmeny på en kvällsrestaurang, men samtidigt känns det totalt värt det. Delikatesser ligger på rad och i restaurangen jobbar kockar febrilt ”live” för att få fram helt färsk och fräsch mat till alla gäster.

Friday brunch i Dubai friday-brunch-dubai-2-av-19friday-brunch-dubai-9-av-19

Alla restauranger som serverar Friday brunch i Dubai har förstås sin inriktning, men oavsett var man går kan man förvänta sig att kunna välja bland mat med ursprung i många olika länder och av väldigt olika typ. Maten ska passa alla – och Dubai är en smältdegel av kulturer vilket betyder att spridningen i rätter är enorm.

friday-brunch-dubai-13-av-19Friday brunch i DubaiFriday brunch i Dubai

En Friday brunch börjar runt lunch eller ännu senare, och pågår i många timmar. Ett vanligt koncept är också att man betalar ett fast pris extra för att få fri dryck till maten – och då pratar vi alltså allt från ädla bubblor till vin och öl – och det är väldigt vanligt att stämningen blir otroligt festlig. Jag har hört talas om ställen där det dansas på borden redan efter några timmar.

Barnvänlig Friday brunch i Dubai

Vi var i Dubai med barnen, så för oss var det familjevänlig brunch som gällde – och det finns gott om sådana att välja på. Underhållningen för barnen är maxad, och vi såg knappt till våra som åt sin mat och sedan var i hoppborg, fick ansiktsmålning, pysslade, kollade på film och hade det allmänt bra. Ett tips när man ska välja ställe är dock att kolla upp vad barnens mat kostar. Har man inte barn som är stora i maten eller tycker om att testa nytt känns det tråkigt om priset drar iväg på grund av dem – barns mat kan kosta allt från 0 till ca 700 kronor.

Friday brunch i Dubaifriday-brunch-dubai-11-av-19friday-brunch-dubai-18-av-19

Om man går till ett ställe som profilerar sig som barnvänligt men själv inte har barn i sällskapet så vill man inte sitta i närheten av barnunderhållningen – där kan det vara väldigt stimmigt…

friday-brunch-dubai-12-av-19

Vilket ställe ska man välja?

Vi gick till restaurangen Mazina i hotellet The Adress i Dubai Marina mall, och var otroligt nöjda. För oss var det perfekt då det var barnvänligt, otroligt gott, okej pris och nära vårt hotell i Dubai marina. Stämningen var superhärlig, och vi satt bra mitt i restaurangen och kunde njuta av både den, maten och livejazzen.
Många restauranger i Dubai håller oerhört hög klass, men samtidigt är kvaliteten på ställen alltid en färskvara. Mitt tips är således att noggrant göra sin research innan. Det finns väldigt många artiklar och recensioner på nätet som hjälper till i ens val.

Friday brunch i Dubai

Viktigt tips – boka i förväg

Det är dock otroligt viktigt att man bokar bord långt i förväg. Bruncherna blir snabbt fullbokade och vi ringde runt till ett 15-tal när vi trodde att någon dag innan var lagom framförhållning… Till slut var det genom att åka till restaurangen och köa och hoppas på avhopp som gjorde att vi fick plats. Boka gärna en månad innan, skulle jag säga!

friday-brunch-dubai-6-av-19 friday-brunch-dubai-7-av-19

Jag gillar verkligen Dubai och har skrivit mycket om staden under taggen Dubai, och jag vet att jag – och hela familjen – kommer att komma tillbaka. För mig är det ett attraktivt resmål både som tjejresa, parresa och familjeresa. Därför säger jag att när jag kommer tillbaka – inte om – så kommer jag garanterat att prioritera och kosta på en Friday brunch. Det är ett underbart koncept för en foodie som mig!

friday-brunch-dubai-19-av-19