Att sammanfatta en helt ljuvlig hösthelg

Alltså, den här helgen – jag saknar ord. När jag säger att jag älskar hösten och att det är min favoritårstid, så är det dagar som de den här helgen bjudit på jag allra mest syftar till. När kylan är påtaglig men ändå bara krispigt härlig, när färgerna är som mest intensiva och det ligger som ett magiskt guldskimmer över hela världen och när man får mycket gjort men ändå känner att hela tillvaron är som ett stort lugn.

Så har den här helgen varit, och jag känner mig så tacksam.

Vi inledde med pizza och umgänge i fredags, och igår hängde vi mest omkring hemma med de vanliga bestyren. Jag sneglade visserligen på det tjocka täcket av löv (och äpplen) i trädgården, men gjorde en aktiv prioritering att inte bry mig överhuvudtaget och lägga tiden ute på att spela några fotbollsmatcher mot Max.

hosthelg-5-av-6

Varken han eller Meja brydde sig i varken löv eller äpplen – iallafall inte på något negativt sätt. Meja var ytterst nöjd att kunna krypa fram och förse sig med lite spontant mellis, och gnagde som besatt av de övergivna nedfallna äpplena. Vi har tagit hand om en del, men får nog även detta år mest tänka “Nästa år!”.

hosthelg-6-av-6

Idag var vi desto mer aktiva, och Henke satte fart ute redan innan jag ens klivit upp ordentligt. Visserligen hade jag morgonpasset idag – vilket påbörjades väldigt tidigt på grund av den där onödiga vintertidsomställningen – så det var när jag fick ett par timmars extra sömn efter mina första två med bebispasset han inledde med att plocka ner studsmattan för året. Vi brukar dela upp morgnarna i två när kvällen innan blivit sen istället för att ta varannan dag – ett väldigt väl fungerande sätt för oss. Igår var den sena timmen på grund av att vi hade fyra vänner hemma på middag och inte vilken middag som helst utan ytterst lyxigt tema med snittar och champagne en hel kväll (jag måste berätta mer om det och droppa lite recept vid tillfälle känner jag), så det var det klart värt.

Idag tog vi iallafall tag i de där löven och fick ner dem i 11 säckar. Det lär bli ett gäng till innan alla löv är borta från träden, men det var en klart bra början. Sedan följde vi upp med att ta en riktigt lång promenad hela vägen hemifrån Nacka till Sjöstaden för fika och vidare till Skanstull och lite runt om innan vi kom hem igen på kvällskvisten. En otroligt härlig höst-heldag ute i friska luften!

hosthelg-2-av-6 hosthelg-3-av-6

Med det är höstlovet inlett – och barnen har börjat njuta av det uppe i Dalarna så veckan kommer att inledas ovanligt lugnt. Härligt!

hosthelg-4-av-6

Följ mig!

Mer läsning...
lisa träning löpning
Halmstad och det som kanske skaver