Att kanske nästan få sova

Tidsomställning och bebisar, alltså. Stor suck! Övriga människor får sova en timme längre vid vintertidsomställningen, och för egen del blir det snarare en timme kortare. Vi har inte riktigt haft några större problem med tidsomställning på en ynka timme tidigare, utan skjuter på alla rutiner dagtid direkt och så är de snart inne i nya vanor igen – men den här gången tog det längre tid. Det handlar nog också om att Meja inte har något sätt som hjälper till med att somna om så även om hon verkar trött när hon vaknar så är det svårt att hjälpa till. Ingen napp, ingen snuttis, inget något – mer än att gunga på sängen med vagga-fötter. Med det sagt har vi haft morgnar runt 5-6 i ett några dagar och imorse blev vi helt knäckta när hon vaknade 5 – men sedan somnade hon om till halv 8 och det var ett riktigt halleluja moment. 


Det där med barn och tidsomställning är ju ett kapitel för sig. Vi har inte så jättetuffa erfarenheter bakom oss, utan barnen har alltid klarat dem riktigt bra – men alla barn är olika och kanske ska vi ha lite respekt för vinterns resa ändå? Eller äh, det blir vad det blir, och det ger inget att oroa sig på förhand.

Apropå resan har vi förresten landat nästan alla bokningar nu, även om det är några jag inte är helt nöjd med – men vi har avbokningsbart på de allra flesta så vi kan ändra om vi vill. Vårt största bryderi har varit/är våra 8 nätter på Gili Air (som vi nu bestämt oss för istället för Gili Trawangan), då det där varit väldigt fullbokat på de ställen som känts lockande. Just nu har vi dock fantastisk hjälp av Familjen Thunberg, som hjälper oss att reka lite på plats. De är familjen som sålde hus och allt och gav sig iväg på en 9 månader lång resa för några månader sedan, och som låter oss följa med i sin inspirerande blogg – läs mer här. Igår gjorde jag en preliminär bokning på Gili, men har flera dialoger efter snälla Idas rapporter så vi får se vart det landar. Att ha alla nätter prelimärbokade nu känns iallafall skönt.

Idag är det onsdag och vi är två dagar in i november, den första snön singlar just ner och vi ska snart bege oss mot stan och Vasamuseet – jag, mina föräldrar, barnen och kusinerna. Härlig dag! Sedan ska jag iväg och intervjua den här inspirerande killen för ett nästa avsnitt av Att resa-podden; Aron Anderson. Peppig dag!

14954437_10153820057347691_1805067272_oInstagram: Aron Anderson