Höstlovsaktiviteter och hemmahäng

Och så går höstlovet, och jag har knappt reflekterat över hur lyxigt barnen har det i år som så självklart får vara lediga på alla lov. Det där med ett lillasyskon har sina fördelar!

Barnen inledde lovet i Dalarna hos mormor och morfar, och där blev det både badhus (Borlänges Aquanova är enormt bra) och nyöppnat lekland. Sedan kom de med morföräldrar och kusiner hem till Nacka igen, och vi har roat oss med höstlovsaktiviteter i och runt Stockholm i några dagar.

Ett besök på Vasamuseet

Kusinerna är lite äldre än våra barn, så vi funderade en stund på vilket museum som skulle kunna passa. Vi landade på Vasamuseet, som är både spännande och lärorikt, och därför passar från knappt 6 till snart 13 år. Barnen följde med på en barnvisning från 7 år som hette “Från havets botten”, och det är verkligen värt att göra guidning på museum för att få mycket intressantare historier och förstå ett sammanhang. Sedan gick de nyfiket runt och kollade in skeppet och allt annat. Vasamuseet är klart värt ett besök!

höstlovsaktiviteter hostlovsaktiviteter-2-av-14    hostlovsaktiviteter-7-av-14 höstlovsaktiviteter

Jag var i förväg rädd att det skulle vara helt hysteriskt mycket folk, men det var fullt överkomligt när vi kom på förmiddagen strax efter öppning.

Klättring på klätterverket

Igår åkte vi iväg till Sickla och klättrade på Klätterverket i Dieselverkstaden. Egentligen föredrar vi Klättercentret Telefonplan som är lite större, men vi har fått klara oss utan bil i två veckor nu (!) efter en parkeringsskada som behövde lagas, så Sickla blev smidigt trots vårt beroende till kommunaltrafik.

Barnen älskar att klättra, och det är verkligen en härlig familjeaktivitet. Henke tog grönt kort förra hösten (när jag var höggravid), och jag borde skaffa ett jag med så vi skulle kunna klättra allihopa.
Senare på dagen erbjöds också “höstlovsklättring” – med instruktörer för att inte vara beroende av någon med grönt kort i sällskapet. Toppenaktivitet!

hostlovsaktiviteter-11-av-14 hostlovsaktiviteter-8-av-14
hostlovsaktiviteter-10-av-14 höstlovsaktiviteter hostlovsaktiviteter-14-av-14

Alla fyra tog sig upp till toppen gång på gång, och utmanade sig själva. Så himla roligt att se!

Och sen då..?

Idag har vi inte riktigt bestämt oss – utbudet är å ena sidan enormt här i Stockholm, å andra sidan svårt att överblicka. Lite skridskor på förmiddagen för halva familjen tror jag det blir, och sedan beger vi oss nog in till stan och njuter lite city-luft.

Har du något förslag på höstlovsaktivitet åt oss? 

Följ mig!

Mer läsning...
sommar Åre
Att göra när det är dåligt väder på semestern