Allt för hälsan 2016 (ett år senare)

Ja, det är svårt att inte skriva om årets stora hälsomässa; Allt för hälsan, utan att nämna hur det var för ett år sedan. Förra året var jag nämligen på Allt om hälsan-mässan den 27 november – väldigt höggravid. Jag vankade kanske inte fram, för jag har haft turen att slippa allt vad foglossning heter, men var klart sprickfärdig. “Att vara hemma och ta det lugnt verkar varken göra susen för bebisens ankomst eller för min mentala hälsa, så idag gjorde jag totalt omvända och åkte till Älvsjö och Allt om hälsan-mässan.” skrev jag då, och ett dygn senare hade jag henne i min famn. Hon – som idag satt i vagnen och underhölls av allt brus, eller kröp fram i gångarna i hög fart. Ett år, ett liv. Sådant är så mäktigt, och det är härligt att tillåta sig att vara lite nostalgisk när det blir så tydliga hållpunkter.

Mässan gör sig bäst utan barn, även om det finns lite underhållning åt dem också – både bebisgym och för de äldre barnen hinderbana mm – så det blev inte fullt så mycket lyssnat och aktiverat idag som jag hade föredragit om jag varit där utan henne. Däremot är hon ju anledningen att jag kunde gå en fredagsförmiddag, vilket är bra ur perspektivet besökarantal. Det var hyfsat lugnt och blir nog mer folk i helgen – det finns mycket som lockar på mässan.

Jag pratade förstås lite med Lovisa och inte bara klämde och kände på hennes rykande färska bok Stora träningsboken för kvinnor, utan jag passade också på att köpa hem den för lite ny inspiration. Så himla fin; som en peppig och glad liten träningspralin hemma i hyllan med träningsböcker. Lofsangruppen hade en stor monter – dit och prata träning om du vill höra klokheter från några av Stockholms, eller till och med landets, grymmaste coacher!


Inspirerade gjorde också psykiatrikern Anders Hansen när han pratade om aktivitet och hjärnans utveckling – så intressant!, och kocken Jonas Lundgren. Den sistnämnda lagade mat från sin Paolo-kokbok, men mitt intresse fångade han när han pratade om resande, och hur han jobbat i många olika länder och fortfarande reser mycket och samlar massor av matinspiration – såväl som att han älskar det i stort. Resegastronomen i mig började förstås drömma om honom som gäst till Att resa-podden. Det vore superkul att prata resor och mat med någon som verkligen kan det – både som matälskande turist och med erfarenhet av att ha arbetat i många olika länder. Vore inte det kul?


Apropå att älska mat så är det ikväll äntligen dags för att fira av min svägerska som fyllt 40 med besök på Punk Royale. Jag ska “bara” hämta de två stora och sedan ta mig kommunalt med de tre från Nacka i öst till Spånga i väst och lämna av dem. Sedan blir det en lyxig kväll på stan – oh the joy!

Följ mig!

Mer läsning...
pool hemma
Hemester-pepp eller depp?