Godmorgon lördag!

Jag ska absolut sluta prata om festligheter och firarutflykt till landet på andra sidan Nordsjön, men lite känns det som att vi lever i post-partande-liv fortfarande. Tvätten har inte rörts på en vecka på grund av att en viss enorm röd matta upptagit hela tvättstugan – den behövde vara upprullad för att torka ordentligt – vilket lämnat inte så liten backlogg i denna småbarnsfamilj, och presenter är visserligen öppnade men inte omhändertagna. Det känns oerhört skönt att ha vaknat hemma denna lördagsmorgon (efter trevlig middag hos grannar igår) och veta att vi nu bara ska ha resten av helgen till hemmafix och stort barnfokus. Det är träningar och aktiviteter, tacomiddag och filmmys (eller åh nej, är det mellotider förresten?!) barnvaktande av kusiner och som sagt – en hel del fix – på agendan.

Vi ska dock iväg på lite turné också, och själv ser jag fram emot att börja kolla på en mountainbike. Ja, precis! Jag har ju pratat länge om mer fjäll och cykling i mitt liv, och kom i somras igång med att låna Henkes mtb för att köra i Nackareservatet och njöt av fart på två hjul i vackra Hemavan – men min finaste present kom från min man och betydde just en egen sån. Lyckan! Hans engelska kollegor tyckte det var en mycket märklig present, för ska man inte få diamanter och bling? – men de känner uppenbarligen inte mig. En cykel är det absolut bästa jag kunde tänka mig, det hade jag inte ens vågat drömma om att önska mig!
Att Elna, vars härliga cykelfokuserade blogg som jag började följa i samband med Åre-resan, just skrivit en fantastisk guide till att köpa sin första mountainbike var minst sagt fantastisk tajming. Så den lusläser jag denna morgon, även om jag misstänker att köpet kommer att dra ut lite mer på tiden .Börja spana ska iallafall göra idag!

Det blir även besök på något byggvaruhus – nästa projekt efter en uppdaterad hall hemma är bättre inredning i en lång garderob och inte minst ett flera kvadratmeter förråd som vi använder till extra skafferi och vars yta verkligen skulle kunna nyttjas bättre, så nu är det dags att investera i lite Elfa-grejer.

Vad har ni för er i helgen?  

Följ mig!

Mer läsning...
Vem orkar läsa om deppighet?