Sånt jag gjort – från vårvinternjutning till livepodd

Nu sitter jag på Arlanda, och njuter av ett glas bubbel. Det är inte utan att mina senaste dagar känts rätt packade, så nu slappar jag av. Eller, försöker göra det – adrenalinpåslaget från upploppet är fortfarande påtagligt.

Det var bara några timmar sedan jag avslutade livepoddandet från scen på mässanCaravan Stockholm, och det var verkligen kul. Som ni vet så fick Annika avboka, och vi hade istället med Peter från Freedomtravel som gäst. Han bistod med input rörande att faktiskt ta sig fram campande på de destinationer jag pratade om – vilket var väldigt bra med tanke på publikens största intresse – men fokuset för avsnittet och föreläsningen var att hitta destinationer på nära avstånd som påminner om drömresmål längre bort. Det gick snabbare än vanligt – samma stolpar med Annika hade nog tagit 45 minuter och blev nu knappa 20 – men vad som sades får jag koll på först när jag lyssnat på det. Jag tänker ägna en stund av flygresan åt att klippa, så stay tuned i början av nästa vecka!

10 minuter innan start – sedan var det i det närmaste fullt på stolarna, så roligt!

Peter från Freedomtravel

Vill ni se lite mer ”bakom kulisserna” så kika in på Facebook (antingen min livetfrandenljusasidan eller poddens Attresa) så får du se ett klipp från mässan, före och efter livepodden.

Idag är för övrigt min och Henkes bröllopsdag. 9 år har vi tuffat på nu – så imponerande, men ärligt talat… lyckligt. Jag vet att sådant sticker ut att säga – eller ska jag säga våga säga? – men jag är så jäkla glad för det vi har. Och tänk vad mycket man hinner med på 9 år! Massor av upplevelser, och inte minst tre små kids. Den allra sista, spiken i kistan aka Meja, var förstås med när vi imorse firade med hotellfrukost på Elite Marina Hotel. Så bra frukost där, och härlig inramning!

Suddiga bilder idag… jag vet. Men idag får det vara värt att ge en rapport i farten.

Veckans tidigare dagar har passerat i vackra vårvinterdagar. Våren har kommit tidigt till Stockholm, har det känts som, och att gå ner och åka skridskor på Långsjön blev en väldig hit så när Stella frisknat till och hade en bonus-feberfri dag hemma var utflykten given.

Jag har också gästspelat på jobbet. Om en månad är det dags igen, och jag börjar verkligen bli taggad! Såhär vacker var Liljeholmskajen när jag kom dit en lagom tidig onsdagsmorgon, och det var nästan symboliskt. Ville till och med Kajen välkomna mig lite extra fint?

Men först väntar som ni vet en avslutande semester, följt av en veckas sportlov och lite inskolning. Och först ut är semester. Det var riktigt tungt att lämna barnen imorse, för så här länge har jag nog aldrig varit ifrån dem. De är dock peppade när jag är borta – för det bud vi fick från Disney Channel häromdagen gick minst sagt hem. De är så taggade att kolla in nya The Club Radio med deras favoriter – som Marcus & Martinus och Lisa Ajax, såväl som de blivande stjärnorna från Academy of Music i programmet Music Academy. Som att inte Melodifestivalen var nog, liksom!

Och så har jag packat och förberett mig, förstås. Den härliga guideboken Mitt Kapstaden (från Karavan reseguider) är förmodligen bäst i klassen, och ren njutning att läsa. Den tar upp allt från krogar till sevärdheter, kåkstäder till historia – med hjälp att utforska staden med omnejd bortom turistmålen. Tips om du vill ha en bra guidebok till Kapstaden! De sista tipsen läser jag snart på flyget.


Men nu – dags för avresa. Jag och min kompis kunde inte vara mer taggade för en vecka i Kapstaden, och jag kommer såklart att rapportera här. Häng med!