10 tips på saker som är bra att ha med på resan 

Som den resenörd jag är kan jag verkligen gå loss på praktiska reseprylar. Vissa är direkt nödvändiga, och andra bara roliga att ha. Nedan kommer några tips på saker som är bra att ha med på resan – eller bara allmänt härliga. Alla produkter kommer från Fyndiq, som har en uppsjö av roliga reseprylar, och ett tips är att gå via rabattsajten Rabble, som har massor av rabattkoder både på webben och i sin app. Just nu kan du hos Rabbleupp till 75% rabatt på massor av produkter hos Fyndiq, så vare sig sakerna nedan är nödvändiga eller inte så kan de vara klart värda att kolla in – för att bidra med lite extra resepepp i livet. Sådan älskar vi, eller hur?

saker på resan
1. Bagagevåg 2. Bagagelapp 3. Passfodral 4. Reseadapter 5. Power bank 6. Sovprylar 7. Reseplånbok 8. Organizer 9. Genomskinlig necessär 10. Hörlurar

1. Bagagevåg

Eftersom våra barn är små så försöker vi alltid få ihop familjens packning i två väskor, så att vi vuxna kan känna att vi har ansvar över varsitt bagage. Det betyder att väskorna både är stora och välfyllda, och övervikt är väldigt dyrt och inget man vill få som en obehaglig överraskning när man ska checka in. En liten bagagevåg som man fäster runt handleden och hänger väskan i för att väga den är både smidigt och praktiskt.

2. Slittålig och utmärkande bagagelapp

Att ha en bagagelapp på sin väska som är lite mer rejäl än de man kan få av sitt flygbolag är bra av flera anledningar. Mer slittålig betyder större sannolikhet att den sitter kvar och faktiskt fyller sitt syfte, och dessutom får den ditt bagage att urskilja sig från mängden på bagagebandet.

3. Passfodral

Ett passfodral är ingen nödvändighet, men något av min senaste kärlek vad gäller reseprylar. Jag är så ödmjukt tacksam att ha ett så kraftfullt pass, och det förtjänar att tas väl om hand – och ett fint passfodral är lyxigt och förhöjer resans känsla.

4. Omställningsbar reseadapter

Lika mycket slav som jag är under mina digitala prylar är jag till möjligheten att kunna ladda dem – och antalet gånger jag gått i panik till närmaste prylaffär och köpt en överprisad, lokal adapter är många. Numera har jag en universalladdare som funkar över hela världen.

5. Power bank

Sa jag slav under digitala prylar? Jag reser inte utan möjlighet att ladda trots avsaknad av el. Dvs, jag reser inte utan en power bank – punkt. Lite extra gillar jag också sladdar med flera uttag, och ska jag hyra bil tar jag alltid med en adapter för att kunna ladda telefonen i bilens eluttag.

6. Sovprylar till flyget

Jag må se fånig ut, men jag skulle inte flyga långflyg utan mina nödvändigheter – nackkudde, ögonmask och öronproppar.

7. Reseplånbok

Ett av mina bästa tips på saker som är bra att ha med på resan är en reseplånbok. Så liten och smidig som möjligt är bäst enligt mig, som varierar mellan olika handbagage och handväskor.

8. Kombinerat passfodral och reseplånbok – Organizer

Panik i blicken när boardingkort och pass ska visas, för att dessa viktigheter hamnat ungefär var som helst? Då bör du istället för ett snyggt passfodral i läder och minsta reseplånboken skaffa en liten väska som rymmer allt; pass, pengar, visumansökningar, boardingkort och penna. Redo för allt!

9. Genomskinlig necessär

Jag förespråkar i vissa lägen ziplockpåsar, men allra bäst gillar jag genomskinliga necessärer. Jag flyger ofta med bara handbagage, och då är det många krämer och annat i småformat som ska med. Jag orkar inte lägga över dem i de små påsar som erbjuds vid passkontrollen, men har aldrig stött på patrull med min genomskinliga necessär – som dessutom rymmer lite mer än man egentligen får ha med (säg inget till någon!).

10. Ett par snygga hörlurar

Vem är du i hörlursracet? Jag hade kanske önskat att jag vore en person som hade riktiga, brusreducerande varianter men min plånbok är dessvärre inte det – och då är jag typen som väljer hörlurar på utseende före ljud.

Det var 10 på saker som är bra att ha med på resan enligt mig – eller som bara förgyller livet som glad resenär. Vad är nödvändigt och inte för dig?

Gillar du listan? Missa inte dessa liknande inlägg:

Mina 10 bästa resehacks
Det perfekta handbagaget
8 saker du kan strunta i att packa med på resan 
Packningstips på weekendresa med handbagage 
Praktiska appar som underlättar din resa


Inlägg i samarbete med Rabble

Följ mig!

Mer läsning...
Tågluffa med barn i Europa - vackra tågresor (1 av 10)
Tågluffa med barn i Europa – inspiration och tips