När man inte vill vara någon annanstans

Jag känner rätt ofta så när jag är hemma, kärleken till resor till trots. Den här helgen är inget undantag – snarare tvärtom. Det känns som att det var länge sedan vi hade en väldigt obokad helg hemma allihop tillsammans, och det är verkligen skönt. Inte ens bilder från soliga skidbackar får mig att sväva iväg i tankarna – och det säger inte lite. Att jag visserligen bokat en Årehelg i början på april och letar boende för en möjlig skidsväng i påsk låter vi vara osagt. Vårvintern är lång… eller iallafall så pågår den i minst en månad till i vissa delar av landet.

Här i Nacka är det verkligen vårvinter nu, denna femte årstid som kanske mer förknippas med norr än Stockholmstrakten – men dagen kan inte kategoriseras på något annat sätt. I veckan kom mer än en decimeter snö, men den försvann lika snabbt – eller är på god väg. Idag har solen strålat värmande, och vi stack iväg en sväng till Nyckelviken och lapade sol mot vägg och kollade djur. Det blir rätt påtagligt dagar som denna att vi med vår halvsladdis börjat om lite. Om vi var i Nyckelviken, den härliga friluftsgården med allt från herrgård till djur, massor när Stella och Max var små och vi bodde på Liljeholmskajen så har vi varit det motsatta sedan vi flyttade till ett hus en kilometer från denna Nacka-pärla. Visserligen är Stella och Max där desto mer med skola och tidigare förskola, så lika uppskattat och utnyttjat är det fortfarande. Idag missade de då de varit på genrep till Melodifestivalen med kusinen, men Meja gjorde premiär som barn i mer medveten ålder och tyckte det var lite spännande. Och, när fåren kom nära och bräkte, rätt läskigt också.

Igår var vi (inledningsvis) hemma själva, jag och barnen, och vi avancerade fredagsmyset till charktallrik. Succén alltså! Ikväll ska vi iväg till kompisar men efter utflykter åt ett gäng olika håll under dagen blev det lite knivigt med mathandling och lagande, så vi har tagit en livlina – helgkasse från Erssons i Sickla. Melanders och Hötorgshallen är andra ställen där liknande finns, och det är alltså en kasse med nästan färdiglagad mat i tre rätter för runt 300:-/person. Så utan att lyfta många fingrar väntas ikväll smördegsbouche med dillstuvad räkor-& kräftstjärtar, ugnsbakad regnbågsfilé med hummerbuljong, rostade grönsaker och potatisstomp avrundat med crème brulee hos kompisarna i Kummelnäs. Vilken win, va?

Ha en skön helg!

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm gamla stan
En helg av lyx och glam