Resepodcast; Att resa till världens bästa platser – långt borta och nära

Ni minns väl när jag stod på scenen för att podda live med vår resepodcast på husbil- och husvagnsmässan Caravan Stockholm på Kistamässan, samma dag som jag åkte till Kapstaden? Jag och Annika hade gjort ambitiösare stolpar till avsnittet än någonsin – förstås, eftersom det var en väldigt speciell situation – och var redo att prata om våra absoluta favoriter i resväg. Världens bästa platser! Ni vet, sådana där ställen som man vill rekommendera ungefär alla – och bara vågar säga; Ja! Åk dit! Det är fantastiskt!... och känna att det är det. Att ingen liksom kan bli besviken, oavsett vad man egentligen tycker om att se och göra, och vad man vill ha ut från ett resmål. Eller, iallafall nästan… Vi delade in avsnittet av resepodden det i några olika delar, ungefär såhär; “Dramatisk natur, magnifika vyer, grönska och fjordar”, “Kargt landskap, vidsträckta slätter, perfekt roadtrip-ställe”, “Dramatisk kustremsa – med dånande turkost hav mot dramatiska klippor, pittoreska byar” och “Häftig storstad”. Inom de olika områdena skulle vi prata om våra absoluta favoriter – givetvis väldigt långt borta, för världen är ju stor och häftig – men sedan ge tips på alternativ på närmare avstånd. För, det nära är ju ofta underskattat, och det mesta går att hitta på lite närmare avstånd. Same same but different, ni vet. 

Resepodcast Resepodcast

Hur som helst. När väl livepodden inföll så behövdes Annika ännu bättre någon helt annanstans, så vår kompis Peter från bloggen Freedomtravel hoppade in. Jag körde huvuddelen själv, och Peter bistod med sina erfarenheter från ställena vi diskuterade och då inte minst med sin kunskap om att bila och åka runt på ställen med husbil då det är ett av mässbesökarnas största intresse. Framför oss i publiken var det folk på nästan alla stolar, och det var så himla kul med livepoddandet!

Resepodcast
Bild: Liniztravel

Dessvärre höll inte filerna jag fick från teknikern inledningsvis måttet, så innan jag fått nya filer (som var bättre) hade jag och Annika hunnit spela in ett eget avsnitt med våra ursprungsstolpar. Vi ville inte att det skulle dröja för länge med vårt resepodcast-avsnitt, för det är viktigt för oss med vår regelbundenhet. Så – livepodden blev i poddform ett nästan vanligt avsnitt, och ni hittar det som vanligt i iTunes/acast/podcastappen i din smartphone eller på Att resa-poddens hemsida.

Resepodcast

Nästa avsnitt tror jag bestämt att det är läge för att prata mer ingående om Kapstaden. Är ni nyfikna på Kapstaden och Sydafrika?
Då kan vi ju också bena ut om jämförelsen Kapstaden, Sydafrika och Bergen, Norge är rimlig, tänker jag… haha.

På bilderna kan ni förresten se bilder från England, Norge, Nya Zeeland och Kapstaden. Ser ni vilken bild som kommer varifrån?


Avsnittet med livepodd om världens bästa platser gjordes på Kistamässan i samarbete med Caravan Stockholm. 

Följ mig!