afternoon tea grand hotel

Afternoon Tea på Grand hotel

Igår, efter fullt ös med fotbollsmatch (Stella), innebandyträning (Max), handbollsträning (Stella) och kalas (Stella), så lämnade jag verkligheten och åkte in till ett parallellt universum. Ungefär. För så långt ifrån stöket i Nacka kändes det att kliva in i Grand hotels anrika lokaler för att njuta av en Sparkling Afternoon Tea på Grand hotel med min kompis – en present jag fick när jag fyllde år i februari.

Inramningen är verkligen mäktig, och jag älskar känslan på deras terass där man sitter med allra bästa utsikt över Stockholms ström och slottet. Vackra, vackra Stockholm!

afternoon tea grand hotel

Afternoon tea på Grand hotel, om man köper ihop med ett glas champagne, kostar 540 kronor – så det är verkligen lyxigt värre. Man får då några varianter av kalla smörgåsar, lite sådär av engelsk typ med vitt bröd i lager med olika röror, ett par olika sorters scones med tillbehör och ett helt gäng riktigt vackra desserter. Så gott!

afternoon tea grand hotel

afternoon tea grand hotel

afternoon tea grand

Och inte minst så får man en underbar utsikt och känsla – en av lugn, lyx och flärd. Som ett parallellt universum som sagt – iallafall om normala helger ser ut ungefär som jag beskriver inledningsvis, ihop med ett gäng intensiva kids och många aktiviteter i en närförort.

Toabesök på Grand hotel. Inte som ett dito hemma, där man knappt lyckas stänga dörren.

Två timmar senare gick vi med våra mätta magar (och faktiskt lite fyllda shoppingkassar också – inte dåligt det heller) från vår afternoon tea Grand Hotel på Strömkajen längs Gamla stan till Slussen, och njöt av vårt vackra Stockholm – och ett körsbärsblommande Kungsträdgården, och så åkte vi hem till de väntande familjerna i Nacka och fortsatte kvällen i varandras fina sällskap. En toppenlördag och -present!

Följ mig!

Mer läsning...
Vem orkar läsa om deppighet?