Söndagstankar och en bra restaurang i Nacka

Det är söndag förmiddag, och jag har vaknat sent efter att ha somnat omvänt tidigt. Som i snarare tidigt på morgonen än sent på natten. Men mer om det snart – jag tänkte skriva ner några funderingar jag tänker på just nu..

Bra restaurang i Nacka – The old Smokehouse

Mina hemmahoods är som (kanske) bekant Nacka, som ligger öster om Stockholm och på många sätt är porten till skärgården. Närheten till vatten och vacker natur är det som Nackaborna uppskattar mest – och nu finns ett nytt ställe som nyttjar det läget på allra bästa sätt. Ida kommenterade här för några dagar sedan (tack!) och rekommenderade en bra restaurang i Nacka – The old smokehouse – “Stockholms första riktiga bbq-restaurang”. Maten sägs vara grym och lokalen precis hur läcker som helst, med stora fönster mot vatten och restaurang såväl som terrass i platåer med utsikt och sol hela dagen. Sammanträffandet i att jag sedan fick ytterligare inblick i hela bygget och konceptet genom att igår äta dessert med en person som är inblandad i det? Så kul! Nu ser jag ännu mer fram emot att testa stället, som ligger i Lännersta och med det 10 minuter med bil från oss.

bra restaurang i Nacka
Bilder från the Old Smokehouse instagram.

Festerna i min smak

Visst kan det vara kul att ibland gå ut “i stan” med kompisar, men ur festperspektiv är det absolut inte mitt bästa. Jag gillar restaurangbesök och after workhäng – som kan få bli sent – men att gå ut och försöka få till kul dans genom nattklubbar är verkligen inte min grej. Tacka vet jag hemmafester! Att ha passerat 40, eller iallafall bli äldre, har sina fördelar när det kommer till just sådana – för hemmafesterna har en ny dimension numera. Inte minst älskar jag att komma till folks härliga hus (eller annat) och känna att de är som gjorda för fest. Inte vad man tänker på till dagligdags kanske, men när ett hem förvandlats till rena rama festvåningarna är det totalt överlägset. En altan med mingel i flera olika “rum” under tak, ett stort pingisbord med konstant rundpingis, ett stort och mingelvänligt kök, en glad DJ och ett dansgolv i vardagsrummet – ja tack!

Just så avslutades gårdagens festkväll, och jag hade så himla, himla kul. Det hela föranleddes av ett annat genialiskt koncept som jag vet att finns i många områden runt om landet; cykelfest. I vårt område, som till yta och antal hushåll är ganska litet, är runt 35 hushåll med och så minglas det till fördrink ihop innan man ger sig iväg för förrätt, varmrätt och efterrätt på tre olika ställen och i tre olika sällskap – 6 personer totalt på varje ställe inklusive värdparet. Det är lika mycket njutning att prata med nya (eller sedan tidigare bekanta) människor, att få komma in i olika hem med helt olika stilar – men som i vårt område ofta är väldigt tidstypiska sådana genom hem som är byggda från 30- till 60-tal – som att få smaka massa god mat. Om ditt område inte kör sådant redan så starta en trend, är min starka rekommendation! Grymt kul och ett under för kvarterssammanhållningen.

Dukat för varmrätt hos oss igår.

Att spela rundpingis

Det där med rundpingis förtjänar en punkt för sig. Den som hängt i den här bloggen lite längre vet att vi alltid har ett pingisbord uppe på festerna. Det ger ett otroligt kul avbrott från annat, öppnar upp för snack och umgänge med andra personer än de man kanske annars hade landat vid, och tydligen ger det en massa steg också. Om man svänger in med sin cykel på uppfarten vid 03.30-snåret och sedan dagen därpå vaknar lite småseg sex timmar senare och kollar i sin telefonapp så kan man konstatera att runt 7000 steg håvats in, vilket betyder att man nästan redan är klar för dagen och med gott samvete kan chilla några timmar till. Perfekt!

Men – nu är det färdigslappat för idag. Dags att kicka igång dagen!

Följ mig!

Mer läsning...
göteborg trädgårdsfabriken blommor försommar
Det vände i helgen.