Tankarna på en tjejresa till Dubai

Jag älskar att mitt tjejgäng sedan länge är bitna av tjejresekonceptet. Jag och mina hemmakompisar, ett gäng på 15 tjejer, har varje månad sedan 2006 sparat pengar för att resa ihop med jämna mellanrum. 2006 var nämligen året då de flestas män var med på en resa till Tyskland och fotbolls-VM och vi tänkte varför dom men inte vi? Att sedan spara varje månad har för oss varit en framgångsfaktor, för alla har olika förutsättningar och inte minst under olika tider i livet – men med vårt sparande som grund lyckas vi komma iväg ändå. Det är guld värt. Våra destinationer har varit många, men än har vi inte varit utanför Europa. Vi pratade om det inför vår senaste resa (läs mer om mina funderingar kring den perfekta tjejresedestinationen här), men lyckades inte enas i vad som kunde prioriteras och under hur lång tid.

Jag hade en favorit i “lite längre bort”-ligan, och det var Dubai. Drömmen om en tjejresa till Dubai har växt sig väldigt stark för mig, för jag ser så himla många anledningar till att just Dubai vore så bra;

  • Det är garanterat varmt, vilket innebär att helt andra årstider är möjliga – och jag tycker att resor under kyligare säsong hemma har större mervärde än något annat
  • Vi som är så många kan få omväxling och hitta något som passar alla – och även välja att göra olika saker om dagarna om vi vill. Utbudet är så stort i Dubai och det finns allt från sol och bad till shopping såväl som riktigt roliga utflykter.
  • Vi kan få massa god mat – och mitt gäng som gillar lite festligheter när vi är iväg kan få det också. Det finns drag att hitta – det har alla expats i staden sett till.

Vi fick inte till en utomeuropeisk tjejweekend senast, som sagt, men nu har våra diskussioner börjat väckas till liv igen – efter att ännu en tjej i gänget varit där och även hon blivit övertygad om att det verkligen skulle kunna vara grymt att göra en tjejresa till Dubai.

Konceptet med tjejresa där man åker själv eller ihop med flera på specifik arrangerad resa är något jag verkligen tror på, och efter min resa till Hemavan i höstas vet jag vad en sådan resa kan ge. Något helt magiskt händer när man sammanför tjejer som är intresserade av samma saker, och upplever ett ställe tillsammans, och som jag sammanfattade såhär;

Det är pepp, skratt och samtal – intimt, prestigelöst och enkelt på samma gång.

Nu finns en liknande typ av resa till Dubai – så med andra ord kan man lätt komma iväg på en tjejresa till Dubai. Det är två svenska tjejer som bor/bott i Förenade Arabemiraten sammantaget i runt 10 år och därmed känner Dubai mer än de allra flesta som satt ihop tjejresor som fokuserar på Dubais (och Abu Dhabis) allra bästa; Ditt Dubai. Grymt koncept! Resorna skräddarsys, och inkluderar till exempel yoga på stranden, jeeptur, barrunda, båttur, sightseeing, träning på Abu Dhabis Formel 1-bana och mycket mer – ihop med mycket tid till upplevelser och slappande på egen hand förstås. Man flyger lyxiga Emirates och bor på 5-stjärnigt hotell. Alltså… drömresa!

En första tjejresa till Dubai går 6-11 oktober och går att boka här. (obs, begränsat antal platser så man behöver vara hyfsat snabb på bokningen för att garantera plats)

För mig och mitt tjejgäng återstår att se vad det blir nästa gång – men jag vet ju vad jag önskar… Jag blir ju också av givna anledningar oftast reseledare, och skulle ju gärna luta mig tillbaka och låta en lokal expert göra jobbet… Malin och Linda på Ditt Dubai, vill säga. Det finns få andra än mig själv jag litar på resebokningssammanhang, men i det här specifika fallet är jag rätt säker på att jag mött mina överkvinnor.

Här hittar du flera olika paket på tjejresor till Dubai med Ditt Dubai.


Inlägget är i samarbete med Ditt Dubai, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna. Ta mig till Dubai… nu! 

Följ mig!

Mer läsning...
lisa
Reseönskelista 2020