Sommarplanerna och naturupplevelserna

Nu kommer sommarsäsongen med härliga semesterplaner, men solkrämer och foppatofflor i all ära så finns det annat relaterat sommargarderoben och packningen som kräver ännu mer planering – och som är ett område jag aldrig tröttnar på; funktionskläder. Vår semester i år sträcker sig från Skåne och sydligaste västkusten upp till Jämtland och Åre, och det betyder inte alls bara korta ärmar och öppna tår utan ställer helt andra krav på packningen. Jag vill egentligen att man ska känna att naturen och utomhusupplevelserna är tillgängliga utan att behöva ha en maxad garderob av funktionskläder, men samtidigt har jag lärt mig att kvalitet håller i längden och är oerhört värt att lägga pengar på. Min egna garderob vad gäller funktionskläder (utanför skidsäsong) har uppdaterats år för år och nu har jag äntligen en riktigt bra sådan som håller oavsett väder, som går att skala genom olika lager, och som inte tar stor plats i packningen. Ett litet hörn i väskan med tunna, lätta skalplagg och vattentäta skor gör att jag slipper släpa tjocka regnkläder och gummistövlar, men ändå klarar utomhuslivet även de dagar då de svenska vädergudarna ger oss utmaningar – vare sig det är på ett lite utsatt läge på Västkusten eller på Åreskutans topp.
Det här är en film från gore-tex som visar på hur det ska kännas just när man inte behöver tänka på väderförhållanden. Just så ser jag på sommar- och reseupplevelser!
Via den 30 sekunder långa filmen kommer man också till en spännande tävling med riktigt fina upplevelser – inklusive lämpliga kläder också, förstås.

 I sommar vill jag göra det här, utan att bry mig i eller tänka på väderförhållandena

#1 Vandra bland fjäll, och se mina barn dricka vatten ur en kåsa som just fyllts från närmaste bäck

 #2 Hänga i nya lekparker där storasyskonen och vår minsting nu lyckas mötas och underhållas i gemensamma lekar

 #3 Plocka blommor på ängar våta av dagg eller nyss fallet sommarregn

#4 Gå omkring planlöst i skogen och äta blåbär från ris

  #5 Cykla mountainbike med fokus på upplevelsen snarare än träningen


Inlägget innehåller reklam från Gore Tex, men alla åsikter och sommarplaner är mina egna.

Följ mig!

Mer läsning...
New Yorks bästa sevärdheter – topp 20