Mot Miami och Karibienkryssning!

Jag har nämnt det i förbifarten, men det är givetvis betydligt större än så – att vi faktiskt gör samma sak igen i höst som vi gjorde också för två år sedan. Och det säger en del det där med att vi gör en nästan precis likadan resa igen. Något måste vara väldigt bra för att vi ska upprepa det, och den enda gången jag gjort det i hela mitt liv tidigare är när vi återvände till samma hus i Italien två år i rad. Det här är betydligt större. Än en gång flyger vi till Miami, och än en gång åker vi ut och gör Karibien med ett stort kryssningsfartyg. Rutten blir densamma som för två år sedan (Haiti, Mexico, Jamaica) och båten blir den jag testade i Medelhavet under en pressresa i oktober förra året – Harmony of the seas.

Valet var inte helt lätt. Vi åker för att fira min pappas födelsedag så förutom vår familj så är det mina föräldrar och min bror med familj. Deras killar kommer vara snart 10 och 13, och min bror var tydlig med att de behöver roliga saker att göra.

Hetast alternativ till vår gemensamma resa var dessa tre;
1. Ett hus vid medelhavet i slutet av sommaren, men det kändes lite för lugnt såväl som bekant – och i augusti är det mycket europeiska turisters krokarna såväl som väldigt hett.
2. Thailand över jul/nyår. Det är ju underbart precis alltid och vi har alla längtat efter att göra detta igen ihop sedan vi senast var i Thailand tillsammans för över 5 år sedan. Men, vårt sug var lite för lågt efter Bali förra jul/nyår. Ombyte förnöjer. Just Thailand tror jag också att vi kommer åka till ihop utan födelsedagsanledning inom några år.
3. Kryssning, vilket som koncept är helt nytt för alla utom vår familj (och som våra barn tjatat om att göra det igen – det kan vara deras bästa semester någonsin), och besök på Karibiska öar/länder vilket också blir nytt för övriga. Jag ser fram emot att åka och kunna inramningen, och med det verkligen plocka russinen ur kakan både när det gäller båten och utflykterna.

Sen kom valet när vi kollade på den här filmen som jag gjorde efter min resa med Harmony of the seas för dryga halvåret sedan. Och inte minst blev kusinerna sugna efter att ha förstått möjligheterna till aktiviteter man har ombord på ett fartyg som Harmony of the seas.

Jag tror och hoppas att kryssning kommer att bli rätt för oss den här gången. Sedan ser jag också fram emot att uppleva Miami igen. Har vi riktig tur kanske vi hinner pricka in en NHL-match, det är vi många som skulle uppskatta. Men mest ser jag fram emot en resa med storfamiljen. Det var flera år sedan och ska bli så himla kul!