Semestertankar och Fred’s kitchen

Det börjar tunnas ur på jobbet, men samtidigt är det ganska många som håller i. Fullt så luftig kalender som jag hade väntat mig har således inte riktigt infunnit sig, men å andra sidan är det rätt bra att tempot hålls uppe in i det sista. Annars är just en lite senare semester, med möjlighet att verkligen jobba ikapp och kanske till och med förbereda lite inför höstuppstarten, något jag verkligen gillar. När folk före semestrarna springer sitt snabbaste så ger några veckor till på jobbet en lugnare avslutning och känsla av att faktiskt hinna i mål.

Dessutom blir jag då rätt sugen på och mån om att njuta sommarkvällarna redan innan semestern infunnit sig. Det blir en riktig “passa på”-känsla, och det är så härligt att känna att det är mycket dag kvar även efter att man slutat jobbet, även om det är kväll. De känns i det närmaste oändliga, och tack vare energin från ljuset känner jag mig ändå hyfsat pigg om morgnarna.

Igår kväll var en sådan kväll då vi båda kände för att passa på, och då jag ändå tyckte mig hinna massor. Direkt efter hämtning rensade jag och Meja ogräs, planterade sallad och kryddor, satte ner nya hallonplantor då buskarna gav upp efter förra årets bryska flytt från en del av trädgården till en annan, och gräset klipptes. Heja oss! Sedan hann vi softa lite i soffan och så, och vid 7-snåret gav vi oss iväg hemifrån igen alla tre. Barnens sista kväll hos mormor och morfar för den här gången så kändes det också lika bra att äta någon annanstans än hemma – det är klart lugnare och enklare med ett barn än tre i ett sådant sammanhang (och vid den tiden på dygnet).  Inte minst om det enda barnet somnar i vagnen, och det gjorde Meja hyfsat snabbt igår. Perfekt om hon kommer in i somna-för-natten-i-vagnen-rutinen, för den lär bli ofta förekommande under sommaren. Aldrig att vi skulle begränsa oss baserat på närheten till “egen säng”!

Vi tog bussen till Henriksdal i Hammarby sjöstad, vilket är en resa på drygt 5 minuter från oss och således perfekt för en spontan och enkel vardagsmiddag. Dessutom är det såhär på sommaren bästa solnedgångsläge på kajen där.

Vi var sugna på hamburgare, och jag hade hört ryktas om Fred’s kitchen som riktigt bra på just burgare. Fred’s var ursprungligen en populär foodtruck, men sedan några månader har man även flyttat in i bra lokaler på Henriksdals kajkant. Grymt läge den här årstiden, och det lär finnas få ställen i Stockholm där det är lugnt och avslappnat på en uteservering som badar i sol till närmare 21.

Burgaren då? Ja, det är ingen fin-burgare á la restaurang, men otroligt saftiga och goda i all sin genomtänkta enkelhet. Jag kunde inte låta bli att tänka på Burger Joint i New York – kan man misstänka att Fred’s Kitchen låtit sig inspireras av den ruffigt enkla framtoningen i kombination med att inte kompromissa med juicighet? Kanske. På menyn fanns också riktigt goda fish tacos, som vi åt till förrätt, och utanför sommarsäsong vilken betyder lite kortare meny finns ett helt gäng alternativ – och allt känns billigare än en vanlig kvarterskrog.

Har du testat? Vad tycker du?

Följ mig!

Mer läsning...
längdskidåkning på Åresjön
Hej påsk i Åre! (med längdskidåkning på Åresjön och Tännforsen i vinterskrud)