Semester i Fiskebäckskil och Gullmarsstrand hotel

Förra året förlängde vi vår semester i Bohuslän med några extra dagar efter Stora Höga, och då var det Smögen vi tog sikte på – och föga förvånade blev stormförtjusta i. Det kändes med andra ord som ett så lyckat upplägg så vi aldrig vill göra annorlunda igen utan alltid säkra några extra dagar i Bohuslän, och när jag i år fick kontakt med Gullmarsstrand hotell för ett litet samarbete (en natts boende – resten är helt eget upplägg) kändes det helrätt. Gullmarsstrand hotell i Fiskebäckskil är ett hotell på bästa läge i Bohuslän, med utsikt över de karga klipporna och den mest magiska solnedgången.

Fiskebäckskil är, vet vi nu, en otroligt gullig pärla. Jag har hört min man säga att “det här är nog det vackraste stället i hela världen” (true story, även om det nog mer var ett kort infall snarare än total sanning) och mig själv tänka att “det borde vara ett life goal att någon gång ha ett litet vitt hus med snirklad träveranda och stockrosor upp till nock”. Alltså – det här stället är helt enkelt galet fint.

Fiskebäckskil Fiskebäckskil Fiskebäckskil

Vi kom igår, käkade en fantastisk middag på hotellet och njöt länge av solnedgången.

Idag fanns mycket i aktivitetsväg att välja på, men nya som vi är till Fiskebäckskil så ville vi mest njuta av och se mer av samhället. Vi åt en lång frukost, fascinerades av den enorma uppslutningen till Friskis gratispass på bryggan utanför hotellet, spenderade ett par timmar på spa – 38 grader varm pool med bästa läge vid bryggan ut mot vattnet (både inomhus på Sinnenas relax som vi med barn var välkomna till och utomhuspool på Sinnenas havsbad), knallade genom kullerstensgatorna och åt lunch nere i hamnen, fångade pokemons, åt glass och hade det ljuvligt i vad som nog varit sommarens hittills varmaste och vackraste dag.

Fiskebäckskil

På eftermiddagen gick jag och Meja ner på den mysiga stranden som ligger precis bredvid hotellet för bad (hon är klart familjens mest temperatur-okänsliga), och Stella, Max och Henke gav sig åter igen på krabbjakt. Riktigt lyckad sådan här, så Fiskebäckskil lär få godkänt av barnen – krabbfisket är ungefär det viktigaste och bästa de vet. Jag följde upp med Friskis andra pass för dagen – deras gratispass två gånger om dagen är ett av de många sätt som Gullmarsstrands aktiva profil visar sig på – och njöt av att träna ordentligt igen. Vi var betydligt färre på eftermiddagen och upplägget blev istället för gympa på bryggan uppvärmning följt av löpning runt de fantastiskt vackra omgivningarna och sedan ett flexpass på bryggan.

Nog för att hela samhället är galet gulligt, men vi har ändå konstaterat att hotellets läge är överlägset bäst – och inte finns en ena anledning till att äga ett litet hus med stockrosor när man kan bo såhär. Vi återvände till hotellet lagom till förkvällen och kände inte behov av att vara någon annanstans. På verandan spelade två duktiga och moderna trubadurer – finns det något nyare ord som klingar bättre numera tro?, barnen spelade minigolf, solen gick ned långsamt och ljuvligt vackert, och menyn levererade. Fin-hamburgare, rosé, underbaraste utsikten och ja – hit kommer vi tillbaka.

 

Följ mig!