segara village hotel bali

Ett drömhotell på Bali: Segara Village hotel

Vi har bokat en resa för höstlovet, och har börjat leta hotell. Det är inte lätt – för på destinationen är hotellutbudet ganska begränsat. Mycket bygger på att hyra lägenhet eller hus, men vi är inte så sugna på det. Vi gillar att träffa andra människor, och vi vill ha nära och lätt till restaurang och bar. Det fick oss – mig och Henke alltså – att prata lite om hur drömhotellet ser ut. När vi nu är borta lite kortare tid så kan vi tänka oss att kosta på lite mer, och det är lätt att då jämföra med hotell vi tidigare bott på. Vi enades båda om att vi bodde på ett riktigt drömhotell på Bali – Segara Village hotel i Sanur. Kanske var det också därför jag själv håller Sanur som ett bra ställe på Bali, trots att många verkar ha väldigt varierad uppfattning? Vi bodde helt enkelt bara så himla bra! Även där hade vi kostat på lite extra, vilket på den resan berodde på att vi inledde i Sanur och ville få en snabb känsla av semester.

Drömhotell – det här är inslag för att kallas drömhotell för oss

När vi åker till ett ställe där stranden är huvudsyftet så vill vi bo på ett hotell som är strandnära. Drömmen är ett schysst hotell fina rum – och det får hellre vara små, fristående byggnader som egna bungalows än en hel byggnad. Jag föredrar boutiquekänsla, dvs ombonat personligt med inte för många rum. Runt 40-50 brukar vara optimalt, men på Segara Village hotel kändes 120 rum litet då de var utspridda i många mindre byggnader i en stor trädgård – att det heter ”village” har sin anledning. Sen ska det vara en fin pool som är så nära stranden så att man ser stranden från den. Kanske gärna att det ligger ett litet grönskande område mellan pool och strand – som en liten trädgård med palmer eller så. I anslutning till pool och strand, kanske så att det sammanbinder dem båda, får det gärna finnas en avslappnad bar där man trivs och kan surra med folk om man vill, och kan få något att äta – från enkelt till en full måltid – oavsett tid på dygnet.

Segara Village hotel – pooler

Segara Village Hotel hade flera pooler, och vi gillade bäst den superfina pool som låg närmast stranden. När vi reste med en 12-månaders som inte börjat gå helt än var det oerhört bekvämt också att det runt poolen var som en liten plaskpool. Det var förstås mest för att få det härligt vid solbäddarna i vattnet – men fyllde fler syften för oss.

Som alltid på hotell med boutiquekänsla var det aldrig fullt på solstolarna, utan man tar med sina saker när man går och tar så många stolar man behöver just det tillfälle då man tänkt nyttja dem. Känslan runt Segara village pooler var lugn och skön – men samtidigt kände vi inte att våra barn störde, då det var tillräckligt stort att vara vid flera olika pooler och flera olika ställen i dessa. Någon pool hade också barnförbud, så det gick att välja vilken känsla man ville ha – jag gillar att det finns något för alla. Vi hängde mest vid stora poolen nära stranden, som är på bilderna ovan. Nedan är ett par av de andra poolerna.

Trädgården mellan pool och strand – och Byrdhouse beach club

Mellan poolen jag pratar om ovan och stranden fanns det dels utrymme för lite palmer, och dels ett stort trädäck – och Segara Villages fina restaurang och Byrdhouse beach club. Det stora trädäcket var oerhört nice, så även om restaurangen var lite dyrare än vad som är mer ”normalt” prisläge på Bali så valde vi den varje kväll. Det, och att maten var så himla god – och av riktigt bra kvalitet. Det är mer en stylish beach club än en traditionell restaurang. Vi älskade det!

Rummen på Segara Village hotel

Det finns flera olika typer av rum på Segara Village hotel, och vi bodde i ett deluxe dubbelrum på ovanvåningen i en av de större bungalowsen som huserade flera rum. Rummet var otroligt fint, och vi hade två rum med en dörr som kunde öppnas emellan så det kändes snarare som en lägenhet och var perfekt för vår familj. Materialval kändes lyxiga och allt var så snyggt!

Segara Village hotel – hotellbyn och historien

Segara Village hotel har varit en bidragande faktor till Sanurs popularitet, och landområdena köptes redan på 50-talet och hotellet började ta form. Sedan dess har det under åren byggts på, och består nu av 117 bungalows. Hela området andas verkligen Bali på alla sätt och vis – grönska och palmer, statyer, byggnadsstrukturer och utsmyckning.

Sammantaget

Vi var verkligen nöjda med boendet på Segara Village hotel, och det är inte ett av Balis billigaste men man får det man betalar för och det är med svenska mått mätt väldigt prisvärt. Ett dubbelrum med så hög standard som på Segara village till ett pris från runt 1000 SEK/natten känns som mycket för pengarna – se aktuella priser på Hotels.com här (adlink).
Faciliteter, känsla och service är toppen!

Vill ni läsa mer från vår resa till Bali, en rundresa på 4 veckor, så finns alla inlägg att hitta här.