Åre Fjällmaraton minimaraton – fjällopp för de minsta

Vi åkte direkt från cyklingen mellan Björnen och Fröå Gruva vidare till Edsåsdalen, för att barnen skulle kunna vara med på en av Fjällmaraton-veckans lopp – det för barn; Fjällmaraton minimaraton. Runt 230 barn hade samlats och gjort sig redo för att ge sig iväg på en slinga i skogen, och barnen blev direkt peppade av att komma dit. Barn upp till 6 år springer runt 800 meter och från 7 år är distansen 1500 meter, så Stella och Max körde en varsin sträcka och gjorde det med den äran. Det var grymt kul att se deras pepp, och Max konstaterade efteråt i speakerns mikrofon att det hela hade varit väldigt jobbigt men mera roligt än jobbigt.

Fjällmaraton minimaraton Fjällmaraton minimaraton

Under Fjällmaraton-veckan som är i full gång just nu finns lopp för vuxna från 7 kilometer och 400 höjdmeter (Copperhill trail som går från Åre torg och runt Totthummeln)  till 43 km och 2100 höjdmeter (det ”riktiga” fjällmaratonet), och det vore ju något. Om jag lyckas släppa min prestationsångest kan jag kan ta en spontanplats på Copperhill trail? Det lockar ju helt klart. Henke är sugen på att köra Vertical K som är den led som är snabbast upp på toppen (1000 höjdmeter). En klar utmaning, som man inte behöver köra på ett lopp (även om ett ”officiellt” sådant ingår i Fjällmaraton-veckan) – det går att köpa ett kort på Peak Performance-butiken och köra själv när man vill och vara med och registrera sin tid. Om han kör så kör jag… kanske är en bra deal? Hm. Jag behöver lite uppvärmning inför AIM Challenge i helgen… eller helt enkelt lite träning.

Fjällmaraton minimaraton
När hejaklacken tog emot i mål…