Home sweet home – rese- och hemkomsttankar

Hemma och nästkommande resor

Det välbekanta känslan av “home sweet home” är här. Inte så mycket för att vi blev helt mätta på semestern eller resan som sådan, utan kanske mer ändå för att det trots allt är skönt att landa hemma, vilket vi gjorde runt lunchtid idag. Hemresan var betydligt enklare ditresan, och allt var i tid och de flesta sov okej under flygen som nu var Miami – Chicago med American Airlines och sedan Chicago – Stockholm med SAS (och ett riktigt fräscht och bra plan med finfin service) efter fyra timmars väntan i Chicago. Men nog låter det lockande med direktflygen som SAS numera har. Premiärturen för sträckan Stockholm – Miami gick för så lite som 6 dagar sedan, och det är helt klart ett alternativ som lockar. Florida har verkligen så mycket att ge! Nästa gång vi återvänder lär barnen vara snäppet äldre, och då kommer nog parkerna locka kan jag tänka mig.

Tre riktigt tappra och duktiga små resenärer.

Fast, först känner jag nog att andra destinationer väntar i kategorin “lite längre resor med familjen”. Jag tänker på Sydafrika och andra destinationer i Afrika (läs mer här om Lifsresors spännande resa med sin familj med rätt små barn till Sydafrika och Lesotho, de är där i detta nu) inklusive Zanzibar, andra områden i USA (som Yosemite och inte minst Bruce Canyon, Zion national park mm som Resfredag-Annika skrivit om här), Galapagos, Filippinerna och Sydamerika. Och så den där enkla, lättillgängliga och avslappnade stranden i Thailand, förstås. Den fyller utan tvekan sitt syfte med jämna mellanrum, även om jag även till den destinationen behöver en paus på runt 5 år mellan varje gång. I mindre skala finns ett helt gäng andra resplaner, och min nästa resa är om ganska exakt en månad och då blir det (poddresa till) Alperna och Salzburger Hof i Badgastein på julbordsresa (med mera). Så kul! Jag är så pepp på vinter nu!

Samtidigt är mina tankar allra mest hemma. Det ska bli skönt med lugna vardagskvällar helger framöver, och jag ser fram emot att maxa myset i höstmörkret. Med solenergi i systemet kommer det att vara en lätt match.

Flygresa med barn i knät

Den här resan var den allra sista med barn i knät, och det känns så skönt. Om tre veckor fyller Meja två år och passerar gränsen för när ett eget säte behöver köpas, så det var verkligen en flygresa med “infant” just innan kaklet. Som man underhållit barn i knä, fått dålig sömn själv på grund av att allt fokus gått till att säkra barnets sömn liggandes i knät och ätit mat med små kladdande barnfingrar precis överallt de senaste nio åren. Jag är verkligen redo för nästa fas, och vetskapen om att varje resa kommer att bli enklare känns riktigt skön.

En brusig bild, men den får vara med för det historiska värdet. Meja sov fint inatt, men jag desto mer stört.

Resehack med hemleverans av matvaror (inkl rabattkod Mathem)

Min vana trogen så gick jag vår sista dag på båten in på Mathem.se och lade in en matleverans till ett par timmar efter dagens hemkomst. Det är så otroligt skönt att inte behöva lägga tid och energi när man kommer hem på att åka och handla, utan veta att skafferi och kyl fylls med det nödvändiga medan jag kan fokusera på annat. Det finns som bekant en del att greja med när man kommer hem från en lite längre semester.
Är du ny kund hos MatHem kan jag tipsa om att koden MATHEM17 ger 150 kronor rabatt på första köpet. Vi samarbetar med Mathem inom ramen för det senaste avsnittet av Att resa-podden, Att resa trendigt inför 2018.

Älskar detta grymma resehack!

Jetlagen och tröttheten

Vi sov som sagt rätt stört inatt, vi med nästan-2-åringen i knät och skrapade väl ihop någon timme eller så. Dessutom blev tidsskillnaden till slut hela 7 timmar mot hemma då vintertiden kommit under tiden vi varit bortresta. Det blir med andra ord en tidig kväll, och nu vid 19 sover Meja sedan en halvtimme, Max har just lagt sig och Stella gör sig redo. Jag hoppas vi snabbt kommer på banan igen, men är beredd på att det kan ta några dagar innan vi hittat till normala rutiner igen.

 


Att resa-podden är jätteglada och stolta att åter igen samarbeta med MatHem.se – mitt bästa resehack alla kategorier är att underlätta efter hemkomsten också. 

Följ mig!

Mer läsning...
solnedgång-i-bohuslän-tanumstrand-västkusten
Jag avundas Sverigepeppen