Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

November – en perfekt resmånad?

Vilka är dina bästa månader att resa i?

Ska jag ranka mina favoriter för att resa längre så kommer januari etta, november tvåa och december trea. Januari först för att det är en kall och mörk månad, och i Stockholm är det i princip aldrig den där härliga vintern som jag gillar. Jag älskar skidor, men januari är sällan den bästa skidmånaden utan där är februari och mars betydligt härligare – och så är månaden så lång. Våren känns långt borta och det riktiga myset från december är borta. En längre resa i januari är aldrig fel, men med skolbarn är det inte riktigt möjligt i någon större utsträckning även om jag hellre förlänger jullovet en bit in i januari än tjuvstartar det i december.
December hamnar trea då det fortfarande är en årstid då jag behöver omväxling för att inte årstiden ska kännas för lång, men samtidigt är det en mysig månad med allt julfokus. Det är mer tända ljus, traditionellt mysiga inslag som glöggkvällar och stämningsfulla julsånger och ett magiskt skimmer över månaden. December tar man sig lätt igenom bara av stämningen.

November då – månaden som oftast får mest skitsnack av dem alla, ja då reser jag gärna. Visserligen är fortfarande min höstpepp rätt stor i november, höstälskare som jag är, men det är ändå en riktigt bra månad att få in en resa. Skolbarnens höstlov är ytterligare en anledning, men ser jag bakåt så har november ofta varit en resmånad. Det här är några novemberresor jag minns lite extra:

2012…

…var det år då vi i början av november påbörjade vår tre månader långa resa till Hong Kong, Nya Zeeland, Fiji, Australien och Thailand. Stella var en smart 3,5 åring – klart stor och mogen tyckte vi då – och Max var 10 månader och kröp omkring på för oss alla okända marker.

I november hann vi med Hong kong och Nya Zeeland. Här kan du läsa en guide om Hong Kong med barn.

2014…

…åkte vi till Miami för första gången. Vi hyrde en Mustang och åkte den välkända vägen ned längs Florida Keys pärlband av öar ned till Key West. Sedan åkte vi tillbaka till Miami igen och gjorde premiär på Karibienkryssning. Barnen var knappt 4 och 6 år.

 

 

 1. Jag håller helt med om november. Och januari. December vill jag aldrig resa i, bara vara hemma och mysa. Jag är förresten redan stressad över att vi bara har tre år av valfritt resande kvar, innan skolplikten tar över närmsta 20 (!?) åren.

  Men det beror på resa också. Tycker Medelhavet är som bäst i början/mitten av oktober, eller före midsommar. Åker gärna på en barnfri weekend i april till någon härlig huvudstad.

  Önskeåret resemässigt – jan/feb 2 veckor lååångt bort. Mars – en vecka skidor. April – en europaweekend. Juni – två veckor kringresande i Medelhavet. Sept/okt – en vecka på tex Sardinien. Slutet av november – en vecka i Dubai, Kanarieöarna eller kap verde.

  Kan med fördel upprepas varje år!

  1. Ja, skolplikten ställer förstås till det… men det GÅR. Blir “bara” lite annorlunda.
   Pust. Men jag tänker att skulle vi VERKLIGEN vilja så finns ju alternativ – det finns skolor på andra ställen. Men ja… kan få ångest om jag tänker att “3 månader på resande fot” är förbi. Uh.

   Din kommentar gav för övrigt inspiration till ett helt inlägg om det ultimata reseåret!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Zanzibars för- och nackdelar