En fredagslista

Jag gör som en av mina favoritbloggare Sara Rönne och bjuder på en fredagslista. Hennes, alltså. Tack för inspiration, Sara!

Vad ska du göra idag, Lisa?

Dagen har övergått i tidig kväll, och jag har avslutat jobbet och hämtat barn, och snor mig några få minuter framför skärmen innan våra vänner dyker upp – en av våra närmaste kompisfamiljer som vi umgås med en (vuxen) och en (vuxen) såväl som två och två (som i New york, nedan och ovan) och 4 + 5. De sover över tills imorgon, och vi älskar när de ockuperar våra rum i källaren efter middag ihop.

På lördag då?

Då tänker jag att det blir tid för eftertanke och återhämtning efter ännu en intensiv vecka, men det blir det förstås inte. Mysa lite extra i sängen på morgonen möjligen (barnens bästa, ”nej gå upp, mer gosa!” vrålade Meja imorse), käka frukost med kompisarna (oh no, måste handla mer, Lin som kommer är frukostexpert och ser alltid till att det finns nybakat bröd och färskpressad juice när vi är hos dem!), ta Max på innebandyträning och Stella på handboll, spela en innebandymatch själv (tjoho!) och avsluta kvällen på middag hos några grannar.

Har du någon plan också för söndag?

Då är idrotterna handbollsmatch för Stella tidigt på morgonen (jag har paxat, hoppas det blir vinstlott för mig med häng i idrottshallen!) och fotboll för Max där jag gått in som tränare så då vet jag vad jag gör också. Sedan bio med Max och två kompisar (som fick besöket i födelsedagspresent, bästa presenten!) och tid till återhämtning och eftertanke… eller inte. Men kanske en sväng till SATS? Och klippa klart senaste avsnittet av Att resa-podden. Vi snackar Miami!

Vill du tipsa om något särskilt kanske?

Tänker förstås på vår senaste trendspaning i Att resa-podden. Det blir en bra uppladdning inför avsnittet som släpps på söndag, om jag nu får ihop klippet mellan allt som inte är återhämtning och eftertanke.

Var det allt?

Nej, jag har en annan rolig grej att berätta. Jag har ihop med ett gäng andra duktiga resebloggare i nätverket Swedish Travelbloggers blivit medlem i branschorganisationen STJ – Sveriges turistjournalister – och det känns så himla stort och roligt att de släpper med bloggare nu för första gången och då oss. Suget att skriva blir åter igen högre, och det att podda också. Göra film också förstås, men det är tiden lite för knapp för just nu. Här kan ni läsa mer om medlemskapet och vad det innebär hos Freedomtravel.

Vad har varit bäst med veckan?

Att mina föräldrar hjälpte till så oerhört fint i början av veckan när Henke var borta och jag hade bokklubb hemma och gjorde ett snabbt gästspel på det event som visade vårt inträde i STJ. Eller igår, när jag träffade min kompis som jag var med i Italien och knappt träffat sedan dess, och vi såg tillbaka inte bara på vår fina resa utan också viktiga diskussioner vi hade där kring hur livet funkar och hur vi skulle hantera lite för stressiga situationer, och jag kunde konstatera att jag faktiskt gjort några viktiga förändringar sedan dess. Rent konkret så inser jag att det inte funkar att ha alldeles för många bollar i luften (inte minst kvällstid), och att jag inte kan boka saker långt innan. Att säga nej oftare är bra för mig, och jag gör hellre saker lite spontanare och utifrån hur familjens hela agenda ser ut snarare än att boka upp saker långt i förväg. Det har gnisslat lite på vägen, tyvärr, men jag hoppas och tror att mina nära vänner iallafall kommer att förstå att jag måste prioritera.

En annan förändring jag gjort är att köpa en elcykel och börja cykelpendla. Det har på riktigt förändrat mitt liv.

Men har verkligen allting varit bra?

Nej. Jag har sovit för lite som vanligt, men vet inte var jag ska få det utrymmet? Dessutom har jag känt mig lite hängig så jag har inte vågat träna, vilket gått ut över mitt humör och energinivå. Dessutom har jag inte kunnat cykla, då det varit is och jag inte har dubbdäck. Efter lite mer värme idag fick det bli cykel igen, och jag mår helst annorlunda. I helgen måste jag skaffa vinterdäck! Ska klämma in det någonstans i all återhämtning och tid till eftertanke. Hehe.

Vad har du lyssnat mest på de senaste dagarna?

Mina barns konstanta tjatter och klokheter från mina vänner – vilken social vecka det varit (och fortsätter vara in i helgen). Härligt!