Shopping i Miami – en guide till Miamis bästa shopping

I en stad som Miami finns givetvis otaliga köpcentrum såväl som områden med mycket shopping. Några är mer kända än andra, och detta är några som är värda att nämna lite extra när man är intresserad av shopping i Miami. Mina bästa tips till Miamishopping både inomhus i mall och utomhus;

Shopping i Miami – en guide

Sawgrass Mills

Säg vad som helst relaterat shopping i Miami och svaret är Sawgrass Mills. Det är ett enormt köpcentrum av outlettyp, med över 350 butiker. Även om det är outlet eller budgetshopping som är deras signum så känns det inte som ett traditionellt outletköpcentrum. Det är mer som en traditionell galleria, men utbudet i butikerna – som sträcker sig från billigare kedjor till de absolut mest välkända lyxmärkena – är huvudsakligen men inte enbart sådant som av olika anledningar är nedsatt. Med andra ord har jag aldrig tidigare varit på ett köpcentrum som varit så ”fräscht” i kombination med extra låga priser – och nog är Sawgrass Mills värt ett besök för den shoppingsugne. Det ligger dock en bit ifrån city, nordväst om Fort Lauderdale, och vi hade hyrbil som tog oss dit.

Dolphin Mall

Ett bra köpcentrum nära Miami airport är Dolphin mall. Temat är liksom Sawgrass Mills budgetstoppning blandat med vanliga butiker, men det är inte fullt lika högkvalitativ känsla i själva köpcentrumet utan det är snäppet mer enkelt, och antal butiker är ”bara” runt 250. Därmed inte sagt att det inte är bra, utan det är absolut värt att åka till inte minst om man har några timmar över i väntan på sitt flyg från Miami airport. Det går shuttle bus från Miami airport, och vi låste in våra väskor på flygplatsen och tog den till gallerian för att slå ihjäl några timmar mellan kryssningsbåtens ankomst i hamnen till flygets avgång på kvällen.

Bild från ShopDolphinmall.com

Aventura mall

Miamis kanske bästa galleria, om man vill ha ett riktigt stort utbud, är Aventura mall som ligger mellan Miami och Fort Lauderdale. Det är ett av USAs mest välbesökta köpcentrum, och man hittar ungefär alla kedjor som finns i världen och fler affärer därtill. Utöver det finns såklart en massa underhållning som lekparker, biografer, konstutställningar och otaliga restauranger.

Bild från aventuramall.com

Lincoln road mall

Bara några kvarter ifrån Ocean Drive och Miami South beach ligger Lincoln road mall, som inte är en traditionell galleria utan ett helt område bestående av några kilometer promenadstråk kantade av butiker, restauranger och underhållning. Här finns en av världens snyggaste HM-butiker, och på en av intensivt shoppande folk fylld Applestore köpte jag min efterlängtade Apple watch. Barnen kanske däremot allra helst shoppar på häftiga godisbutiken Dylans candy bar, som är värd ett besök bara för upplevelsen som är något alldeles speciellt.

Bayside marketplace

Ett annat ställe med utomhusshopping är Bayside marketplace, där det i direkt vattenläge i ”downtown Miami” ligger uppåt 150 affärer, restauranger, caféer och barer. Atmosfären är härlig och utsikten fin.

shopping i miami
Bild från baysidemarketplace.com

Vill du veta mer om att resa till Miami? 

Här är ett helt podcast-avsnitt om Att resa till Miami i Att resa-podden (rykande färskt!)- se det som en fullspäckad guide i poddformat!.

Här hittar du alla mina inlägg från mina två resor till Miami.