Snökaos och stabila tågresor

Hur ovanlig kombination i den rubriken? Väldigt!

Jag har en väldigt lång dag bakom mig, då jag imorse gick upp vid 5 för att klockan 6 sätta mig på ett tåg till Borås. 3,40 enkel väg och ett byte. Hur försenade vi var? 0 minuter.
I Borås gjorde jag det arbetsmänniskor ofta gör där, dvs att jag i knalleland som det så passande kallar hade en dag i textilbranschen, och sedan åkte jag hem igen. Till Stockholm rullade jag in närmare 20.00, och då tror jag bestämt vi var en minut tidiga.

Om SJ överlevererade när de levererade helt enligt plan så får väl sägas att det inte gick fullt lika bra i Stockholmstrafiken. Jag som åkte tidigt och kom hem sent verkar däremellan ha gått miste om årets första trafikkaos till följd av snö. Fin tajming på det!

En annan tajming som är okej är att min cykel idag hämtades av min snälla man hos cykelfirman som är min favorit, Fix my bike i Hammarby sjöstad – de är alltid så snälla och hjälper mig när jag cyklar förbi och undrar något – och nu har vinterdäck på. Imorgon snackar vi packad snö och senare regn, och jag tänker bestämt cykla oavsett väder!

Men världen alltså – hur vacker är den inte när den fått ett snötäcke? Jag njuter, och gläds mer åt graderna det rapporteras om från Åre (-20) än de rapporterna berättar om för Stockholm senare i veckan (+8). Ge mig vinter, på riktigt, tack!

 

Skistar Åre är helt klart ett favoritkonto på Instagram just nu!

Du då, hiss eller diss på snö idag (om du haft någon)?

Och med det önskar jag Annika lycka till imorgon inför sin resa till Karlstad imorgon för arbete med ännu en svensk pärla.

Följ mig!

Mer läsning...
Vem orkar läsa om deppighet?