Grattis Finland 100 år!

Idag fyller vårt grannland i öst 100 år som självständig nation. Man får ju gratulera!

Jag gillar Finland, och har några riktigt fina minnen därifrån. När jag tänker efter så har Finland gett mig mer än man kan föreställa sig – det har både lagt grund för riktigt nära vänskap, jobbjobb och hobbyjobb. Det är inte många länder i världen som kan stoltsera med det!

2005…

…åkte jag till Helsingfors för att för första gången invigas i den härliga SAP-världen – efter att sent året innan ha börjat jobba på Den Amerikanska Konsultjätten. Jag och en kollega skulle gå på kurs i hela tre veckor, och vi insåg snabbt att vi hade några gemensamma intressen. Med andra ord hängde vi på SATS vid tågstationen men inte minst så testade vi Helsingfors restaurangutbud och överraskades av riktigt bra ställen. Vi åt så god mat på så snygga ställen, och jag insåg att Helsingfors visserligen är en mindre stad än Stockholm, men att det rymmer många pärlor och att Finland är ett riktigt designmecka. Och så pratade vi, från morgon till kväll och utan uppehåll – förutom när vi slog våra kloka huvud ihop dagtid och blev ungefär för evigt invigda i affärssystemens ljuvliga värld.

Jenni har idag varit en av mina allra närmaste vänner i 12 år, och vi har ätit – och aktivrest – ihop till många länder sedan dess. Senast var vi tillsammans i Kapstaden.

2015…

…åkte jag på en av mina allra första pressresor, då jag tog med mig Max och slog mig ihop med Annika och hennes döttrar Julia och Nelly och åkte till Porvoo. September i Finland är inte särskilt olikt Sverige och vår skärgård – och det är något positivt. Vi hade så mysiga dagar, och Max pratar fortfarande om vår resa till Finland som en av sina allra bästa någonsin. Dessutom hade vi fina dagar ihop med just Annika och Julia (och lilla Nelly även om hon då med sina blotta 10 månader mest hängde på), och lade grund till både vänskap och resepodd.

Här kan du läsa om vår resa till Porvoo, Finland. 

Grattis Finland!

Vad har du för relation till Finland?

Följ mig!

Mer läsning...
En riktigt bra strand på Cozumel – Playa Palancar (kryssningsstopp Royal Caribbean-kryssning)