Söndagsreflektioner och jakten på utrymmet

Det var bestämt lite kontrast att landa hemma i torsdags kväll, och ännu mer att gå till jobbet på fredag morgon. Det sistnämnda var dock väldigt skönt, för det gav en chans att hinna komma ikapp mail, förbereda lite och mobilisera allmänt inför vad som känns som den mer riktiga starten imorgon. Ni vet, dagen då cirka alla (?) förskolor och skolor håller stängt för planering vilket innebär ytterligare en frånvarodag för en massa föräldrar runt om i landet. Håhåjaja. Vi delar dagen så jag hoppas på en halvdag som kan stretchas med hemmajobb och en sen kväll på jobbet för att ändå få ihop en hel dag. Jag vill bara komma igång nu – är så redo för januari!

Jag ska dock inte sticka under stol med att jag fick smak på annat under julhelgerna. Mer snö, mer skidor, mer luft i schemat. Luft och utrymme är något jag behöver mer av. Jag behöver bli bättre på att skapa utrymme i mitt schema. Landa mer, ta det lite lugnare.

Redan i helgen har jag levt lite efter det.

Det var en stor händelse i fredags morse när vi vinkade av Stella för att åka iväg i en spelarbuss med sitt handbollslag för tre dagar på cup i Jönköping, med boende i skolsal och massa häng med lagkompisarna – utan oss föräldrar. Så imponerad! Hon var hur pepp som helst så vi var inte oroliga, men nog var det en ny situation allt. Sen slutade det med att Henke blev så sugen att se matcherna så att han hyfsat spontant tog ett tåg dit på lördag morgon för att vara på läktaren under matcherna (och spendera resten av tiden med och hos sina föräldrar i Hestra), och jag, Max och Meja fick en egen helg hemma.

Den fyllde vi med träning på SATS, långpromenad i solen, filmer, basketträning, innebandymatch (för mig) och – en massa luft. Sedan några veckor gillar Meja iPad och det kan låta lite intressant att tänka halleluja kring det men ärligt talat så gör det enorm skillnad. Det ger lugna stunder mellan alla andra stunder, och allt blir så mycket enklare.
Vi har verkligen tillåtit oss att ta det lugnt den här helgen, mellan händelserna.

Sjukt imponerad av denna tjej som var själv med på min innebandymatch söndag kväll, och satt (och sprang) bredvid under uppsyn från en av mina lagkompisar som hon aldrig träffat förut. Hon är rätt enkel, och kan faktiskt! Först med 3 minuter kvar av matchen blev hon mammig och jag fick avsluta min match, men då hade hon hållt ut i närmare 1,5 timme. Underbara sköning!

Har jag möjligen också hunnit med någon resebokning? Well… det enda jag verkligen längtar efter är mer tid på skidor och i vintrig miljö. En helg i Åre med några kompisar är nu bokad, och jag börjar också fundera på om vi kanske ska vara där även nästa jul och nyår och istället ta Zanzibar på höstlovet. Någon som vet hur det är där då?

Bilden överst och nedan visar världens glödande himmel som siktades från vårt matrumsfönster och vardagsrumsfönster tidigare denna söndagskväll. Januari är mörkt och inte den roligaste månaden – men ljusglimtar finns bestämt.

Blir det nystart på jobbet även för dig imorgon? Hur känns det?

Följ mig!

Mer läsning...
dalarna sjö
Där jag kan landa – Dalarna