SVT morgonstudion… och 63 mil längre norrut

I förra veckan fick jag ett samtal från SVT. En researcher där hade lyssnat på Att resa-podden, och specifikt avsnittet om Att resa trendigt 2018, och undrade om vi ville vara med i SVT morgonstudion som reseexperter. SVT! Direktsändning! Resa trendigt-reseexperter! Det är fantastiskt roligt med poddens (och bloggarnas) genomslagskraft, och att vi nu gjort flera TV-inspelningar (som Aftonbladets webb-TV-produktion förra sommaren), reklamfilmer, direktsändning i radio mm. Men, direktsänd rikstäckande morgon-TV är förstås ett kapitel för sig.

Men jag behövde tacka nej. Dagen för inslaget var igår – onsdag, och det skulle innebära att avbryta Åre-vistelsen två dagar i förväg. Att lämna familjen var inget alternativ – inte bara för det praktiska, utan också för att jag inte ville offra den upplevelse vi hade kvar.

Däremot peppade Annika igång, och som hon gjorde det! Jag hade inte gått upp ännu när hon 8.10 (vid 1,10 eller 70 minuter in i klippet som du hittar under denna länk) tog plats i morgonstudion, och med stor trygghet, professionalism, tydlighet och på ett reseinspirerande sätt pratade resor och trender 2018 med SVT:s Alexander Norén. Jag låg klistrad framför TV-n och blev mäkta imponerad – och stolt över min grymma partner.

Här kan ni läsa mer om Annika / Resfredags resetrendspaningar och hennes morgon i TV.

Åre-upplevelsen jag fick samma dag

Onsdagsmorgonen då Annika ägde i studion klarnade en fantastisk Åre-morgon. De senaste dagarnas dimma och moln hade lättat totalt, och en krispigt kall morgon med oerhört vackert ljus gjorde intåg. Henke hade fått erbjudande om att hänga med och åka baksidan av Åreskutan, dvs offpist hela vägen ner – en klassiker bland de som ”kan” Åres berg – och det unnade jag honom såklart. Så han var borta halva dagen och var helt lyrisk över sin upplevelse.

Vid lunch byttes vi av, och jag och en kompis fick flera timmars åk på ett öppet Åreskutan. Det var en fullkomligt magisk dag, och jag är så lycklig både över sidan Åre visade sig ifrån denna dag och att vi fick en så fin sista dag i Åre för den här gången.

 

Så det var igår. Nu är det torsdag och vi har landat hemma efter en dag i bil. Det kändes sorgligt att packa ihop oss imorse, och dessutom göra lägenheten klar för hyresgäster som ska bo där tills vi kommer nästa gång (den ligger nu på Mitt i Åre, – se Årevägen 130A), men samtidigt är jag så oerhört tacksam för de ljuvliga två veckor vi fått. De har varit bättre än jag vågat drömma om!