Vårlängtan

Nu kan inte heller jag hålla mig längre. Det är mitten av mars, och det har varit vinter sedan tidigt i december. Jag är så klar med den!
I Stockholm, vill säga. I år förlänger jag skidsäsongen till en bit in i maj, och med tanke på att jag stod på skidor i Åre redan en av decembers första helger så ger det en lång säsong. Min överlägset längsta någonsin! Så, med det är jag inte klar. Jag längtar efter påskens skidåkningen – så nära nu – och behöver inte någon värme än.

Men i Stockholm. Här är det något helt annat. Det är såklart även här kul och härligt om inte hela vintern försvinner i ett grått slask – men vintern ska bara inte vara så här lång. Den ska inte det! Visst kan det komma temporära snöfall och dagar med minusgrader långt in i april – mars är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli en vårmånad – men att det är halt och svinkallt varje dag börjar kännas så tröttsamt.

Kolla 16e mars 2016!
Och så liten bebis!

Jag har inte tröttnat på min cykling, och är så glad att jag satte vinterdäck på elcykeln för att cykla igenom även våra kallaste, halaste och mörkaste månader – det är på cykeln jag får den så viktiga friska luften, och nu senare på vintern även dagsljuset – men jag är så trött på allt pyssel runtomkring. Det känns som en utopi att bara kunna gå ut och sätta på sig hjälmen och vara klar med det. Att cykla på vintern är bökigt för det andra känner jag nu när jag mental är så klar med det. Att sätta på överdragsbyxor (och ändå få lår som fryser till is), varmaste skorna (för oj vad kallt det är om tårna att cykla i kyla!), reflexväst, mössa, tjockaste vantarna…. Pust! Jag tror att det kommer att upplevas som magi när jag bara kan sätta mig på cykeln och dra, och när det kommer att bli varmare och ljusare för varje dag. Jag började i september så jag har bara upplevt det bli mörkare dag för dag tills nu – och nu är det som sagt ändå ishalka och en massa kläder på som gäller så även om ljuset påverkar humöret väldigt så är det inte någon eufori ännu.

Nu längtar jag efter takdropp, en värmande sol, en kaffe på en bänk mot en vägg i solen och krokusar på tomten.

Hur känner du?