Favoriter från årets bokrea

Bokrean går in på upploppet, och har ni inte hunnit än så är det nu dags att lägga händerna på de allra mesta kapen. Jag köpte just några böcker för halva reapriset – hur bra som helst.

Det blev dessa:

Puder (åt Henke)

Jag tyckte boken Puder var så snygg  en riktigt bokhyllevänlig bok, som lätt kan bläddras i för fin inspiration om skidorter runt om i världen. Maxat med riktigt snygga bilder och bra information om en massa grymma skiddestinationer och offpistrepor.

Lite Åre fick visst också vara med på ett hörn.

 Barnens Atlas

Åt barnen köpte jag en uppslagsbok om världen. De har flera fina kartböcker här hemma och alla har tyckt om att titta i dem och leta olika djur och annat i olika delar av världen, och i atlasen kan de stora som nu är fullt läskunniga läsa lite mer om länder och världsdelar. Jag hoppas att de ska vilja djupdyka i destinationer vi ska till eller pratar om här hemma. Det är lite min dröm att jag ska svara “läs om det och berätta för mig” istället för att berätta en massa själv. Jag jobbar på det…

Faktaböcker

Apropå min senaste mening ovan så kunde jag inte heller låta bli att köpa en bok med fakta om stort som smått, och en bok om datorer och programmering. Det lilla barnen kommit i kontakt med programmering, till exempel genom besök på tekniska museet med skolan då de fick programmera en robot, så har de verkligen tyckt om det. Dessutom har Stella en egen dator – som hon inte greppat helt ännu tyvärr. Jag är själv programmerare (systemvetare) i grunden och vill så gärna ge dem en bra grundförståelse. I denna bok kan de både läsa och på andra pedagogiska sätt få förståelse för en dators komponenter och beteende.

Sedan fick barnen förstås några vanliga läs-böcker också, men Max föredrar verkligen faktaböcker och valde själv omsorgsfullt den stora boken om ormar – och givetvis är all läsning bra läsning, och det viktiga är att de själva gillar det.

Själv köpte jag inget. Jag kör fortfarande på Nextory-abonemang och lyssnar på böcker eller läser dem direkt i mobilen. Det är så mycket smidigare för mig, och jag gillar verkligen att alltid ha böckerna med mig i mobilen.

Har du köpt något på årets bokrea?

Följ mig!

Mer läsning...
Och så hade 5 veckor gått…