Snapshots från en vintrig vårvinterhelg

Den här helgen alltså – hur magisk har den inte varit? Solen har lyst konstant, och äntligen – ÄNTLIGEN – känns det som vår i luften. Visserligen är graderna fortfarande vintriga, men solen värmer och det är som att även Stockholm belönats med den i norr så berömda och uppskattade vårvintern. Hemma i området har folk letat sig ut från husen till trädgårdarna, vägarna och naturområdena, och i förmiddags hade vi en ljuvlig stund på Långsjöns is.

Vi hade med oss våra kompisar som kom igår för middag (ihop med en annan familj) och som sov över – och vi blev väldigt sena i säng. Det var så länge sedan vi sågs, så det fick vara värt det. Vi bestämde oss för att vi kunde leva med lite trötthet denna söndag, helt enkelt.

Väl på sjön träffade barnen på kompisar, och resten av söndagen fortsatte i socialt tecken. Det är så skönt med sådana helger ibland, för på veckodagarna finns inte så mycket tid och ibland känns det som att vi är borta hemifrån fler helger än vad vi är hemma. Vi vill ha det så, annars skulle vi inte åka som vi gör – men så sköna de är, hemmahelgerna.

Helgen har förstås bjudit på en del idrott också. Max har spelat innebandy, basket och fotboll, och jag var rätt nöjd att de var få barn med på fotbollsträningen så att jag som tränare fick spela fotboll själv i nästan en timme. Så galet kul. Kanske borde leta på något korpgäng till sommaren? Stella har haft handbollsturning en dag, och själv har jag avslutat helgen med en innebandymatch. Snacka om att det varit en helg som innehållit alla mina bästa ingredienser!

Däremot har den inte riktigt bjudit på så mycket sömn som den borde, så denna lilla rapport får bestämt avsluta kvällen. Nu hoppas jag på lite fler timmar inatt… Det är väldigt kul och givande att följa statistik över min sömn genom min Apple watch och appen autosleep, men lite frustrerande när man inser att tröttheten är precis så äkta som den känns. Klockan ljuger inte på timmarna, och bekräftar känslan. På gott och ont, det där – men det är häftigt att se hur för lite sömn påverkar, till exempel i vad jag lyckas leverera när jag tar mig till gymmet. Inte bra. Ny vecka, nya tag!

Hoppas du haft en fin helg!