En njutningsfull helg (och middag på TAKO)

Vilken helg vi haft! Det känns som att jag hunnit med massor av allt, och med allt menar jag egentligen inte i antalet aktiviteter, utan i sådant jag gillar ungefär allra mest.

Familjetid

I fredags kväll var jag själv med barnen hemma, då Henke var ute med kompisar. Tre fnissiga snart-10-åringar hängde hemma och preppade inför kvällskalas, var iväg i några timmar och kom sedan hem och var väldigt charmiga och kröp ner ihop i Stellas säng för övernattning. Så mysigt!
Med andra ord fick jag först tacomiddag med Meja och Max, och sedan tid med bara Max hemma i soffan. Vi hyrde Emoji movie (helt ok kul) och hade en skön kväll ihop.
Idag har jag tränat Max i fotboll, och hängt ute i solen med Meja. Äntligen försvinner snö och is i snabb takt, och gatorna börjar ropa efter att bli sopade -men det lär väl dröja en månad till.. Men ändå, hoppet!

Årets första kladdig-efter-glassfest-i-solen-mun.

Kompistid

Dygnet från lördag förmiddag till söndag förmiddag spenderade jag med mina två dala-besties, varav en inrest från Västkusten. Vi långpromenerade, fikade, eftermiddagsvinade, käkade middag på TAKO och drack drinkar på Riche. Och så sov vi ihop hos kompisen på Söder, och skiljdes åt efter frukost. Kvaliteten!
Att vi hann en snabb sväng på Scandic Continentals takterass i fredags, där det var tillräckligt varmt för att sitta ute och njuta av solen och utsikten, var en fin bonus.

Middag på TAKO

Och så testade jag och mina kompisar äntligen att käka middag på TAKO, som med sin öppning i oktober 2017 är en nykomling på Stockholms matscen – och ett inte direkt dåligt sådant utan en av de bästa restaurangerna just nu. Inriktningen är koreansk med rätter som serveras ”family style”, och man har ett sushikök, ett grillkök, en fusion cocktail-bar och köket är öppet ända till 01 vilket är klart unikt.

Inredningen är hur snygg som helst, och allt känns verkligen genomtänkt. Det vill ha något av en ”Alice i underlandet-känsla” med asiatisk stil, och det känns helt klart speciellt i den mörka källarlokalen.
Ännu intressantare är dock maten, och vi var grymt nöjda. Vi kostade på oss avsmakningsmenyn – lite för att vi inte orkade eller lyckades välja bland den digra menyn som liksom kändes för spretig för att vi skulle lyckas med den, och den var inte billig och knappt prisvärd… men nog fick vi enormt god mat! Spicy tuna-rulle (som var magisk), edamame, beef tataki, duck bun och grillat fläskkött med koreanska smaker, och så efterrätt med peanut butter banana parfait. Allt var verkligen enormt bra, men nästa gång ska jag våga mig på egna val och gå mer på det som är mina mer traditionella favoriter (dvs främst från raw-köket). På minussidan? Alltså… billigt är det inte. 700 kronor för lilla avsmakningsmenyn är rätt saftigt.

Träning och rörelse

Tänk att jag dessutom hann iväg och spela säsongens sista innebandymatch på lördag eftermiddag… Klart väl kämpat med tiden, men så värt det. Det finns knappt något roligare! Jag kommer absolut vilja köra på nästa år också även om det varit svårt med tiderna i år (mycket för Henkes jobbresande och våra fullspäckade helger), men nästa år är Meja 3,5 och borde kunna hänga på mer när det kniper. Däremot hoppas jag att vi åker ur serien – division 2 är för högt när man spelar med den ambitionsnivå vi gör…

Utöver det har många promenadmeter lagts under fötterna. Det är nog det bästa med den här årstiden, kan jag känna. Det, och solvärmen mot husväggar.

Nu söndagspeppar jag inför en halvvecka. Så märkligt att det redan är påsk. Men så kul det känns att snart vara i fjällen igen!