Den stora vårrensningen

Vi åkte som jag berättade upp till Åre från Borlänge vid 5 på morgonen för att slippa lägga en hel dag på resan och för att ha sovande barn någon timme eller fler, och inte heller hem ville vi göra som efter sportlovet och få en hel söndag i bil. Då tog resan hem, liksom den upp söndagen innan, hela 9 timmar från Åre till Stockholm. Brutalt! Så, efter vår dag i backen igår så packade vi ihop oss och kom iväg strax efter 16. Det var helt rätt drag, för resan gick på mindre än 7 timmar inklusive ett par stopp och vid 23 var vi hemma och kunde lyfta över sovande barn i sina sängar. Så skönt!

Stella snowboard Åre
Såhär såg förresten Stellas söndag ut – snowboardpremiär med massa kämpande i Björnen.
Åre utsikt från Björnen
Skutan. Bra fin från Björnen-hållet måste jag säga. Också.

Med andra ord fick vi en hel söndag hemma innan det är dags för jobb igen. Dessutom en av vårens hittills finaste, där luften var ljuvliga 12 plus och solen kändes tydligt värmande genom ett tunt molntäcke. Så himla skönt!
Vi satt ungefär hela resan hem igår och pratade om allt vi är sugna på att göra hemma nu när sommarsäsongen närmar sig, och det var förstås väldigt optimistiskt men en hel del hanns ändå med. Jag ska inte ta åt mig så stor del av äran – en snart 2,5-åring kräver minst en närvarande förälder cirka konstant och den är oftast jag – men Henke är effektivare än ungefär någon annan jag känner och lyckades med massor.

Den gamla lekbåten i trä på tomten revs, under viss vånda. Vi vill ha lite mer gräsyta, barnen är numera bara halvt intresserade och den har sett sina bästa dagar. Frågan är dock vad Meja ska roa sig med? När man bor i hus är lekparkshänget betydligt tråkigare än det var som lägenhetsbo. Jag skulle faktiskt gärna ha en lekställning av något slag på tomten, men de är så galet dyra i förhållande till trolig nyttjandegrad.

Såhär såg det ut förra året, några dagar tidigare i april – då det redan knoppades:

Och i år har barnet blivit ett år äldre, och båten är borta.

Jag rensade rötter under båten, och förvånades än en gång av hur rejäla sådana något som ser ut som en ytterst liten buske kan gömma under marken. Galet, alltså. Jag är inte klar med det jobbet – det är lite typiskt att påbörja mycket men bli avbruten i allt hela tiden och inte hinna klart – men innan gräset börjar gro ska det vara klart ihop med en massa nya frön. Det blir nog väldigt bra att få en lite större gräsyta. Större fotbollsplan, hävdar vissa.

Altan och uppfarter sopades, några möbler torkades, studsmatta monterades och ja – vi hade att göra. Och har fortsatt, för det är en del att göra på en stor tomt när våren kommer. Vi har 1500 kvm tomt av väldigt varierat slag. Ingen rak och enkel gräsyta här inte.
Sedan fortsatte vi inne och plockade undan alla vinterkläder (tjoho!) och skor, rensade bland allt urvuxet och sorterade till olika framtida användare – dvs sorterade mellan vänner, skänkes och slängs, tvättade och fixade.

Våren. Så grå och smutsig men ändå så stark känsla av nystart. Jag gillar’t!