skidryggsäck från Osprey dam Osprey Kresta

Reseprylar: Skidryggsäck från Osprey (dam) / Osprey Kresta recension

Jag har nämnt det kort i några blogginlägg, men måste lägga några extra ord och bilder på den nya skidryggsäck från Osprey som numera hänger med mig på alla mina skidturer; Osprey Kresta 20. Jag har så länge tänkt att jag velat ha en bra skidryggsäck, och nu är jag så himla nöjd! Det är en riktigt teknisk skidryggsäck, med ungefär alla funktioner man vill ha. Sen gillar jag förstås extra att den är snygg, och specifikt anpassad för tjejer.

Syftet med en skidryggsäck är många, och jag är så grymt imponerad av alla funktioner som min Osprey Kresta 20 har. Den är anpassad för dam, dvs passar en kvinnlig kroppsform lite bättre. Åker man offpist är det ett måste med ryggsäck för att ha lavinutrustning i, ska man tura är det mycket värt med lite energi i packningen, det är toppen att kunna ha möjlighet att anpassa lager och för mig med barn i backen har både blöjpåse (haha) och extra handskar mm uppskattats.

skidryggsäck från Osprey dam Osprey Kresta

Passform

Denna ryggsäck sitter verkligen bra och är av bra storlek. Min ryggsäck är bara på 20 liter och möjligen skulle jag gärna ha plats för lite mer – men för de korta turer jag gör så räcker det. Jag upplever det ändå som gott om plats. Ryggsäcken saknar integrerat ryggskydd men har istället fördelen att väga en bit under ett kilo – så smidig!

Midjebälte och bröstrem gör att den sitter superbra, och det finns fästen och spännen ungefär överallt för en massa smarta funktioner och optimerad passform. Det finns små fack på olika ställen vilket gör att man alltid har sina viktigaste saker nära och inte behöver ta av ryggsäcken för att ta fram det viktigaste.

skidryggsäck från Osprey dam Osprey Kresta recension

Lavinutrustning

Liksom de flesta skidryggsäckar så har denna rygga ett speciellt fack för spade och sond, som är utmärkt med speciell färg för att vara lätt att hitta, och på utsidan finns fästen för isyxa. All utrustning köps separat.

Vattensystem

Ryggsäcken har även ett speciellt fack för vattensystem (köps separat).

Bärsystem för skidor/snowboard

På min 20-liters skidryggsäck bärs skidorna diagonalt på baksidan. Hjälmen fäster man på utsidan med tyg och spännen som när de inte behövs är inrullade i ett litet fack.

skidor tura berg riksgränsen

skidryggsäck från Osprey dam

Här kan du hitta en massa andra liknande löpar- och skidryggsäckar för dam på Wiggle (annonslänk).

Mer smarta tips och prylar för resan? Läs här.