Familjer på äventyr – vad hände sen?

Av alla reseintresserade (som den absoluta merparten som hänger här inne vill säga) så tror jag att i princip alla fullkomligt älskat serien Familjer på äventyr som SVT sänt i flera omgångar och jag själv är inget undantag. Det finns få så inspirerande program, och familjerna som vågar bryta sig loss och förverkligar sina drömmar är så häftiga. Många gånger har jag tänkt på familjerna och undrat vad som hände sen, efter att kamerorna slocknat – men resorna i många fall fortsatt. Samtidigt så är det lika intressant att höra om det som att höra om hur det gått att komma hem och efter avslutad resa. För, sådana där drömförverkligande resor är lika mycket livsresor som något annat – så samtidigt rullar världen hemma på som att ingenting hänt, medan man själv förändrats i grunden. Hur känns det då egentligen att komma hem? Gör man stora förändringar? Kan man ens komma hem igen och trivas?

De som blivit nästan mest välkända efter Familjer på äventyr, sådär så att många minns dem och deras resa tydligt, är familjen som seglade jorden runt med sina barn i fyra år – Mary af Rövarhamn, dvs mamma Linda Hammarberg, pappa Ludvig och barnen Lovis och Otto (som var 2 och 4 år när de kastade loss). Deras fyra år till havs gav denna rutten – och oändligt med upplevelser och tid tillsammans med familjen.

Intervju med Linda Hammarberg från Mary af Rövarhamn

Vi fick chansen att intervjua Linda från världsomseglarfamiljen i Att resa-podden, och kunde fråga alla de där frågorna som jag tänkt på sedan jag såg säsong 1 av SVT-serien. Om resan, om medverkan i TV, om upplevelserna och destinationerna – men inte minst om insikterna och tankar både under resans gång och tillbaka hemma igen. Destinationer som Kurrekurreduttön och Ishavet i all ära – men just livsresan och insikterna en sådan här resa kan ge fascinerar mig allra mest. Och, det kan jag lova – att är det något Linda kan förmedla alldeles extra gripande så är det just det. Ni måste verkligen lyssna på hennes klokheter och berättelser om fyra år på haven – själv tycker jag att detta är ett av våra absolut intressantaste avsnitt någonsin.

Här hittar du avsnittet med Linda från S/Y Mary i Att resa-podden.

familjer på äventyr vad hände sedan segling
Foto: Fam. Hammarberg
familjer på äventyr vad hände sedan segling
Foto: Fam. Hammarberg

Familjer på äventyr – vad hände sen?

Linda och hennes familj är hemma sedan några år, och har landat på sitt älskade västkusten. Det finns dock fortfarande riktigt stor anledning att följa dem – för deras Instagram-konto är precis hur fint som helst och bjuder på enorm inspiration från västkustsegling året om, och bloggen Mary af Rövarhamn. uppdateras regelbundet.

Instagram – Linda Hammarberg

Mer om Familjer på äventyr med seglingsfamiljen

Familjer på äventyr mary af rövarhamn intervju
Foto: Fam Hammarberg

Obs:  Samtliga foton i inlägget är tagna av familjen Hammarberg. 
Och ja.. jag saknas i podden då vi hade tekniska problem. Annika gjorde dock ett fantastiskt jobb själv medan jag satt på andra sidan skärmen i Skype och gestikulerade 🙂