Santorini throwback (och podd om Grekland)

Alltså, vilken dröm det var – Santorini.

Vi hade just ett avsnitt om Grekland i podden, där vi intervjuade fantastiskt härliga Margareta Hallin som driver kontot 50something.se.på Instagram och som innan det var en riktig profil inom rese-Sverige med många år i branschen och väldigt länge landets största reseblogg. Hon är expert på just Grekland och har många gånger båtluffat runt landets många ögrupper med sina olika öar. Otroligt inspirerande, jag fick verkligen längtan tillbaka till Grekland!

Här (eller i valfri podcast-app) hittar du hela avsnittet:

Senast jag var i Grekland var sommaren 2021, då vi med riktigt kort varsel tog en spontanresa till Kreta. Pandemin var knappt över men till vissa europeiska länder var det ok att resa såvida man var vaccinerad, och vi tog chansen. Mer om det står att läsa i det här inlägget; Den här sommaren.

Margareta pratar desto mer om ljuvliga pärlor bortom de mest kända resmålen; hennes favoritöar som Tilos, Antiparos och Amorgos, fastlandets vackra Parga och häftiga Aten med sin långa historia och mycket mer. Tips om att båtluffa i Grekland är det förstås också i massor.

Lite pratar vi om Santorini också. Det är ett resmål som jag verkligen kan drömma mig tillbaka till, trots att det ofta omtalas som överturistat. Kanske är det det, på sina ställen – men jag minns så många magiska platser som ändå kändes lugna. En ö som det var lätt att ta sig runt, och som bjöd på helt fantastiska upplevelser av vitt skilda slag. Stränder i rödaste röd och svartaste svart, arkeologiska utgrävda bronsåldersstaden Akrotiri, mäktiga solnedgångar ned mot den rasade vulkankratern kalderan och de pittoreska byarna klättrandes längs de branta bergssidorna. En sagovärld!

Blir absolut otroligt inspirerad av min egna guide till Santorini som jag skrev efter vår tid där, åkandes runt med bil för att uppleva precis ungefär allt.

Jag älskade vackra – vad man nog numera skulle kalla enormt insta friendly – Oia. Mer folk och exklusivt absolut men också bara så extra speciellt och njutbart, från de små gränderna i knalligaste vitt ned till otroliga Amoudi Bay (se bilder här) med sina restauranger.

Fira likaså – öns huvudstad med ännu fler slingriga gränder (och absolut ännu fler turister).

Vi bodde strax söder om Fira, på ett hotell med mäktigaste utsikten över de där solnedgångarna jag nämner ovan.

Och så var det stränderna på Santorini – so obeskrivligt coola, varje dag en ny variant.

Nej men jag älskade Santorini så mycket!

Efter Greklands-podden med Margareta är jag extremt sugen på en båtluff i Grekland. Nästa år, kanske?

Har du varit på Santorini, eller i Grekland – kanske på båtluff? Dela gärna med dig av din erfarenhet och Greklandskänsla!