När snack och vägar går mot… Karlstad

– Inlägg i samarbete med Visit Karlstad – 

För några veckor sedan satt vi hemma på en middag med några av de av våra vänner som rest kanske allra mest, och som gör det allra mest intressant och inspirerande. Mannen – som är vad man nog kan kalla ”ur-stockholmare” var denna gång däremot just hemkommen från en jobbresa till Värmland, där han varit på en riktigt fin kursgård i vacker omgivning, och sa från hjärtat;

Det är ju helt sjukt – vi har åkt runt hela världen och sett hur många spännande ställen som helst, men aldrig tidigare varit i Karlstad! Man borde ju bara bli bättre på sådant, att se sitt eget land. Nästa gång borde vi åka till Värmland istället!

Det som han inte visste då var att jag och Annika just påbörjat en dialog med Visit Karlstad om att göra en resa till Karlstad med Att resa-podden (dvs jag och Annika), och att jag har några inspiratörer som gjort att det finns en viss sida av Karlstad med omgivningar som jag är lite extra nyfiken på – det aktiva Karlstad.

Alla kan träna-Ida och PT-Emma

För några år sedan träffade jag härliga Ida regelbundet på träningsevent och annat, och hon skrev då en av mina absoluta favoritbloggar i träningsväg med namnet Alla kan träna (nu finns hon mest på Instagram). Hennes tydligaste budskap, bland oerhört många kloka insikter, var att den största tröskeln är att öppna dörren – men att alla kan göra det. Visserligen var hon själv var mer av en elitmotionär med multisport som sin gren, men hon peppade samtidigt alla till rörelse oavsett utgångspunkt och hinder (att vinna över).
Allra mest inspirerade hon samtidigt mig för det som jag idag brinner för – upplevelseträning. Ida med sin multisportinriktning cyklade sig fram längs Värmlands härligaste stigar, sprang genom skog och nära vatten, och paddlade på något av alla många vatten under alla dygnens timmar (och jag minns specifikt bilderna från en midnattsrunda som i bild såg helt magisk ut – men förmodligen var många gånger bättre i verkligheten). Jag ska dock inte alls skriva i då-tid när jag pratar om Ida. Hon har visserligen slutat blogga, men inspirerar mig lika mycket än. Vi hörs i sociala medier och även om hon tränar snäppet mindre (och reser snäppet mer!) så gör hon allt det där fortfarande.

En annan inspirerande tjej som skriver mycket om aktiva dagar i Karlstad är Emma Barremyr med bloggen PT by Emma. Hon bor på Hammarö utanför Karlstad, och ger dagligen bilder från vackra promenader och löpturer.

Att uppleva Karlstad aktivt

Så, jag och Annika kände snabbt att det som lockar oss allra mest i Karlstad är just det – att uppleva Karlstad och stadens omgivningar aktivt, så det är just vad vi ska göra.

Vi ska under två dygn i Karlstad:

# Cykla längs Klarälvsleden

# Paddla kajak längs leden ”morbrors ådra” i Vänern nära Karlstad

# Åka båtbuss på Vänern

# Springa i Mariebergsskogen

# Paddla kanot på Alsterälven

…och så ska vi toppa det hela på det sätt som jag gillar bäst, det vill säga med god mat på några av Karlstads många restauranger.

Så, vad tror ni om det? Nu gör vi det – åker till Värmland istället!

Faktum är att vi just anlänt denna söndagskväll, och fått en försmak av Karlstad och dess vatten (vilket ni alltså kan se på bilderna). Imorgon blir det desto mer!

 


Inlägget är skrivet i samarbete med Visit Karlstad men tankar, åsikter och bilder är mina egna.