17 frågor och svar om mig

Jag läste en lära-känna-lista hos Flora som jag tyckte var lite mysig, så här kommer den – kanske ny information för någon?

1. Hur gammal är du?
Helt plötsligt är jag 41.

2. Hur gammal känner du dig?
Det är ju så märkligt det där, för åren går och man (alltså jag, men det verkar som att många verkligen känner såhär?) hänger aldrig med. Jag är visserligen helt i fas med min ålder sett till allt jag har och gör och så, men är jag inte fortfarande typ 30 någonting? Bara väldigt mycket mer erfaren, medveten och rutinerad? 37. Det vore rimligt. Men, det vore synd att klaga – 41 är fint det med. Fy vad tråkigt livet vore om man alltid gick och tänkte att man borde vara 5 år yngre (eller 10) för att man någonstans innerst inne känner så. Man är det man är och den man är. Och det är bra.

3. Var bor du?
I en villa i Nacka, en kort resa öster om Stockholm. Det är ett vitt trevånings funkishus från sent 30-tal, med en utbyggnad från tidigt 2010-tal. Älskar det innerligt.

4. Vad har du gjort i dag?
Varit hemma med Meja och Max då förskola och fritids haft stängt. Vi har varit på MiniSats – och jag körde ett genomhärligt pass med intervaller följt av marklyft, ätit glassfika i Nacka, hämtat ut mitt nya pass, chillat hemma, varit i lekpark (fina Anders Franzéns park)/skatepark i Sjöstaden och så har jag packat väskan inför min resa till Tyskland.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Jag älskar årstiderna i ordningen: 1. Höst 2. Vinter (till och med mars, inte när den blir längre) 3. Sommar 4. Vår. Hösten för att det är krispigt, skönt, lugnt och vardag – vilket jag gillar. Hösten bjuder på mer harmoni och nystart än någon nyårsdag någonsin kommer att kunna leverera. Vintern bjuder på en vacker värld (okej, är lite positiv här för det finns vintrar som inte är ett dugg härliga, dvs om de ej har tillräckligt med snö),  skidåkning samt är min favoritårstid för resor, sommaren är härlig och våren är visserligen skön men så mycket slit mellan hopp och förtvivlan – och jag upplever den gråare och tristare än november självt.
Men allmänt så är jag så glad att bo i ett land som har fyra årstider, och gillar verkligen alla årstider på sitt sätt och variationen i synnerhet.

6. Är du beroende av någonting?
Det finns många saker i livet jag verkligen behöver – familj, kärlek, vänner osv – men beroende i övrigt? Nej. Kanske har jag ett osunt behov av mobilen – men den rymmer ju hela livet från jobb till vänner och omvärldsbevakning så märkligt vore väl annars?

7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?
Den här frågan kommer ofta i lära-känna-sammanhang och jag har alltid lika svårt för den. Har hoppat bungyjump (canyonswing), fött upp duvor på balkongen, stagedivat och är grym på att flossa. Funkar något sånt?

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Jag är helt okej nöjd med Stockholm (Nacka) för tillfället men har samtidigt ovanligt mycket drömmar om både ställen och annat just nu, som att jag bara vill UppUppUpp och Iväg. Det pågår processer i mig för tillfället, kan det sammanfattas med.

9. Vad är du på för humör just nu?
Barnen har somnat, jag och Henke har sjunkit ned i soffan, packningen är klar och ändå finns lite kväll kvar. Är löjligt trött men på jämt humör ändå. Inte glad och harmonisk, men inte heller motsatsen. Men har lite ovanlig skörhet, som mitt i allt odlar power.

10. Vilket är ditt favoritgodis?
Jag är svag för lösgodis, faktiskt, omoget nog. Gillar sötlakrits, rosa svampar, choklad och mjuka surisar. Eller äh, jag gillar det mesta i godisväg. Köper dock oerhört sällan den typen av godis, men tackar aldrig nej till lite mörk choklad, och är det utsvävningar blir det Lindts mörka choklad med mintfyllning. Ljuvlig!

11. Vilken är din favoritaffär?
Jag hittar alltid massor på COS och & Other Stories. Det känns som att jag köper 90% av mina kläder där (vilket garanterat är en stor överdrift, men det känns så).

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
På tok för mycket kvällsmänniska för mitt eget bästa. Jag kan vara totaltrött vid 18-snåret men hittar alltid ny energi närmare 21.30 och kan sedan – tyvärr – vara vaken hur länge som helst, och är det ofta. Är sedan galet trött på morgonen och ligger konstant på minus på sömnkontot. Orimligt att detta svar kommer från något som svarat 41 på ålder och har små barn? #osmart

13. Har du blivit sydd någon gång?
Nej, förutom lite efter första förlossningen.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Det kanske inte var speciellt på ett ovanligt sätt, men mina föräldrar var verkligen guld när de – trots massor av tid med barnen under semestern – kom hit förra veckan för att vara med Meja så att hon fick ledigt från förskolan några dagar till. Sen känner jag just nu stor pepp från flera av mina nära vänner, som skjuter mig full med självförtroende. Jag älskar dem för det.

15. Är du blyg?
Nej, inte alls.

16. Vad heter du i andranamn?
Charlotte.

17. Vill du gifta dig? 
Är gift 10 år and counting, så det är ju en fråga som är helt passé. Däremot kan jag väl istället dela med mig av att jag får eksem av mina vigselringar (vitguld, märkligt?) och vill göra om dem. Synd att vi missade tåget på förnyade löften vid 10 år, det hade varit ett bra tillfälle att ställa till fest och fixa nya ringar. Vad göra nu, vänta fem år till?

Hoppas ni gillade lite personligt fokus i ett inlägg, lite mitt emellan resor och resa. Snart dags för avfärd mot Tyskland!