prisvärt-hotell-i-dubai-ja-ocean-view-hotel-marina-recension (2 av 2)

Hotellrecension JA Ocean View hotel Dubai Marina – ett bra och prisvärt hotell i Dubai

Att säga “prisvärt hotell i Dubai” är inte direkt en mening som rimmar. Att hitta hotell i Dubai som är bra och samtidigt billiga – eller inte allt för dyra iallafall – är minst sagt en utmaning. Pengarna rinner snabbt i Dubai och hotellkostnaden är en starkt bidragande orsak. De två gånger då vi varit i Dubai med familjen så har vi bott på samma ställe. Första gången valde vi det då vi ville bo i Dubai Marina och det var det enda stället som hade rimlig prisnivå men samtidigt var ett lyxigt hotell snarare än lägenhet – och den andra gången för att vi helt enkelt var nöjda den första, och inte kunde hitta något annat som verkade bättre till samma pris. Hotellet är JA Ocean View Hotel i Dubai Marina, och här följer en hotellrecension om det.

Läs mer: Om varför vi väljer att bo i Dubai Marina kan du läsa i inlägget “8 anledningar att bo i Dubai Marina” (och anledningen till att inte välja det).

JA Ocean View hotel Dubai Marina – en hotellrecension

Allmänt om JA Ocean view hotel – priser och storlek

JA Ocean View hotel har väldigt bra recensioner på TripAdvisor med ett snitt på i skrivande stund (augusti 2018) 4,5. Samtidigt så ligger priset för dubbelrum en natt på från cirka 1150 kronor – se aktuella priser på t.ex (adlink) Hotels.com.men ofta ligger det runt 2000 SEK. Värt att notera är att det i rummen finns bäddsoffa med plats för två barn, utan att det kostar mer. Det är billigt för att vara ett hotellrum i Dubai, inte minst om man ska bo med barn.
Liksom de flesta hotell i Dubai marina är hotellet en skyskrapa, och det har 342 rum på 25 våningar. Det byggdes år 2012 och är nytt och fräscht.

Läge och stranden Dubai Marina

Hotellet ligger i Dubai Marina, ett par mil söder om centrala Dubai (Dubai är stort!) men hela marinan är en stadsdel i sig och man behöver egentligen inte mer… När man går utanför hotellets dörrar är man i princip mitt på marinans strandpromenad, och har alltså alla restauranger, caféer och butiker tillgängligt. Åt andra hållet är det en kort promenad till “the walk” – en drygt 7 kilometer lång promenadsträcka runt hamnen. Man kan med andra ord ta sig runt bara genom promenader om man vill. I Dubai marina bortanför hamnen, det vill säga “bakom” Dubai marina, så finns ett stort shoppingcenter; Dubai marina mall.

Hotellet erbjuder också gratis transfer till flera olika köpcentrum och andra turistområden.

Stranden i Dubai Marina är en allmän strand, där man kan ligga gratis – eller betala för att hyra solstol. Det finns massor med aktiviteter och underhållning på och i anslutning till stranden.

Rummen

Rummen är fräscha och rymliga. Vi hade barnen med så bäddsoffan nyttjades som en säng åt de två större (senaste gången på JA Ocean view var de 5 och 7) och det var samtidigt inga problem att få plats med en spjälsäng åt minsta Meja som då var 4 månader.
Alla rum har balkong och utsikt mot havet.

Faciliteter, service och restauranger

På hotellet finns flera restauranger både inne och ute, och mellan våra gånger på hotellet hade inriktning på dem ändrats så jag vågar inte skriva ut vilken typ och kvalitet de har i detta inlägg – men vi var nöjda med flera ställen. Hotellet serverar alkohol i restauranger såväl som vid poolen. Servicen är klanderfri, och vi har varit hur nöjda som helst med bemötande såväl som städning och “extra treats”. En gång firade vi julafton på hotellet, och då hade barnen fått fina julstrumpor fyllda med godsaker på rummet.

Hotellets gym är helt okej – kanske inte en dröm för den som vill ha många fria vikter, men funkar för ändamålet. Därtill finns spa med behandlingar och jacuzzi, bastu och ångbastu.

Poolen

Poolen har enklare infinitykänsla med utsikt mot hav (och Dubai Ferries wheel) – avskilt av något kvarter av Dubai marina mellan stranden och hotellet. Vi har aldrig upplevt paxande av solstolar eller att det varit fullt vid poolen, utan det är en strid ström av människor som kommer och går. Värt att notera är att poolen ligger i skugga den större delen av dagen – men de flesta månaderna om året är Dubai så varmt så att det snarare är välkommet. Bra att veta för den soltörstande, dock.

Systerhotellet JA Jebel Ali beach hotel vs JA Ocean View Hotel

Något som är extra positivt med JA Ocean View hotel är att man om man vill ha bättre strand och bad kan åka till systerhotellet JA Jebel Ali Beach hotel, 20 minuter längre söderut, gratis med hotellets transfer. Där finns pool direkt på den lite mindre men samtidigt finare stranden, palmer och stort poolområde. Vi och inte minst barnen har uppskattat detta alternativ för dagarna med mer sol och bad – men värt att notera är att man om man bor på JA Ocean view inte får vara vid alla pooler på systerhotellet vilket är klart irriterande, och kan ifrågasättas. Det är inte särskilt många som tar chansen att åka med transferbussarna.

 

Att bo på JA Jebel Ali beach hotel är något dyrare men min uppfattning är att det är ett snäppet schysstare hotell än JA Ocean View. Vi har dock varit nöjda med att bo mer “där det händer” (dvs i Dubai marina) än på en resort med tydligare känsla av just resort. Det beror ju dock på vad man är ute efter… JA Ocean View är mer ett stadshotell, där man får en semester där man kombinerar cityhäng och utbud med sol och bad.

Prisvärt hotell i Dubai – får man det man betalar för?

JA Ocean View Hotel ligger (just nu) på plats 13 (av 964) om man på TripAdvisor sorterar på mest prisvärt hotell i Dubai, och ja – nog måste man kalla detta hotell i Dubai för prisvärt eller till och med billigt. Det är inte lika mycket lyx och flärd som stadens femstjärniga (eller till och med 7-stjärniga?) hotell, men en bra kompromiss om man vill bo bra i Dubai utan att betala en förmögenhet. Vi sneglade absolut på alternativ inför vår andra vistelse i Dubai, och det finns tveklöst hotell som har betydligt härligare poolområden och som är bättre på många olika sätt – men det var ju det där med priset också. JA Ocean View är en riktigt bra kompromiss.
Vad är värt för dig?

Mer läsning om Dubai

Vill du läsa mer om Dubai så finns en massa mer under denna länk.

Följ mig!

Mer läsning...
åreskutan med barn
Åreskutan med barn – en härlig topptur spetsad med renar