guadeloupe-zoo-djurpark-utflykt-med-barn

Guadeloupe Zoo – en barnvänlig utflykt på Guadeloupe

En dag på Guadeloupe gjorde vi en utflykt till Basse-Terre och Guadeloupe zoo, som ligger i nationalparken mitt på ön Basse-Terre. Att gå på zoo utomlands är ingen självklarhet – för det känns som att man har sämre koll på hur parken verkligen fungerar och om den är etiskt schysst (för att vara en djurpark), men Guadeloupe zoo hade i princip idel lovord på till exempel TripAdvisor och vi fick flera tips om den så vi gav den en chans. Och så glada vi är för det! Guadeloupe zoo var verkligen magiskt fint, och för vår familj med tre barn mellan 3 och 10 var det en perfekt utflykt.guadeloupe zoo basse-terre

Guadeloupe zoo

Guadeloupe zoo är uppbyggt som att man går en slinga på hängbroar genom djungeln, oftare en bit upp i luften än på marken. Känslan är som att man går i djungeln och riktigt omslukas av den. Jag hade kunnat gå denna tur utan djur bara för att inramningen är så underbar, växterna så vackra och känslan lika fin som utsikten. 

guadeloupe zoo basse-terre guadeloupe zoo basse-terre

Djuren på Guadeloupe zoo är de som är mest typiska för ön, kompletterat med några ytterligare. Det är bland annat många fåglar, sköldpaddor, reptiler och insikter och några stora kattdjur som jaguarer mm. Barnen var tok-imponerade. 

guadeloupe zoo guadeloupe zoo guadeloupe zoo basse-terre

Hängbroar och höghöjdsbana på Guadeloupe zoo

Jag nämnde att man går slingan runt i parken på hängbroar – en tur som tar runt 1,5-2 timmar (och funkar bra med barnvagn) – men extra rolig tyckte vi att parken var tack vare en ytterligare höghöjdsbana i trädtopparna. Det är en extra snutt som barn över 8 år får gå, och som är lika rolig och magkittlande för barn som vuxna. Dessa tunna och hängande spångar, säkrade med nät, går så högt i luften som upp till dryga 20 meter, och tar runt en kvart att gå. Grymt kul! 

Ser ni Stella?

För de yngre barnen finns en lite mindre och lägre slinga att gå, vilken Meja älskade. Den är även sammanbunden med några rutschkanor och tunnlar, och är ett kul komplement till parkbesöket. 

Obs – om det är för häftigt regn så stänger man trädbanan och vid riktigt dåligt väder kan hela parken stängas. 

Kostnad

Inträdet kostar cirka 15 euro för vuxen och 9 euro för barn över tre år. Rätt dyrt med andra ord (som allt på Guadeloupe), men klart värt det. 

Notera – om djurparksbesök

Exakt hur djuren hade det och vad som är okej och inte kan jag inte svara på, men det vi fick berättat för oss är att man jobbar mycket med det och att parkens syfte är utbildning och att jobba för bevarandet av de djur som finns på Guadeloupe. Jag tycker att de stora djuren hade för små utrymmen vilket inte kändes ok, och på vissa ställen tänker jag kring hela djur-i-bur-grejen – men någon större skillnad mot t.ex Sveriges Skansen kände jag inte. Är man anti svenska parker som Kolmården, Eskilstuna zoo och Skansen ska man inte heller gå på Guadeloupe zoo, men kan man tänka sig djurparksbesök i Sverige kan man gå på Guadeloupes fina motsvarighet. 

Under den här länken kan du läsa alla blogginlägg från Guadeloupe

Följ mig!

Mer läsning...
rosa blommor uppsala
Doft av vår och känsla av sommar