En lista om vintern

Jag läste en lista om vintern hos Towe, och den hakar jag på. Häng gärna med du också!

Hur var din höst?

Annorlunda och härlig och i så många dimensioner så jag vet inte var jag ska börja. Till att börja med var den lång och snarare med känsla av sommar än höst under en lång tid. Det var ju också i just slutet av sommaren jag sa upp mig för att gå mot mer fria? osäkra? givande? tider, så hela hösten har varit en stor omställning och påbörjan till djupdykning inåt. Jag har vandrat i Åre, sprungit massor hemma i Nacka i både Hellas och Nyckelviken, och så har vi varit på Guadeloupe på en ljuvlig familjeresa och jag har bloggjobbrest till Slovenien och haft en weekend i Edinburgh. Sådant har förstås varit magiskt, men inuti… oj vilken resa det varit och är. Jag har verkligen inte landat.

proaktiv vård medisera
Men någonstans måste ändå den här bilden symbolisera hösten. Jag har letat mitt grundande i naturen, och nyupptäckt mina hemmahoods i Nacka. Älskar hemma.

Vad förväntar du dig av vintern?

Massor av skidåkning och vinternjut!

Har bokat en helg i Åre med dessa två i slutet av januari för övrigt. Tjoho för det!

Vilka är dina favoritspel under jullovet?

Jag älskar spel men det blir av allt för sällan. I Åre är dock beteendet ett annat och barnen brukar öppna byrån med spel ungefär första sekund efter att vi klivit innan för dörren efter den långa resan från Stockholm, och jag älskar att de förknippar lägenheten där med tid för spel. Vi kör mycket monopol, men helst bygger jag pussel. Det måste det få bli något nytt till jul – till barnen, för min skull.

Vad är den mest välplanerade julklappen du ger bort i år?

Att vi överhuvudtaget köpt julklappar innan sista veckorna är ett under, så jag får svara alla – för i år gjorde vi oss nästan klara vid Black Friday. Hurra!

Hur ändrar din väskas innehåll under vintern?

Knappt alls, men en tub Repair flyttar in. Mina händer krackelerar vintertid, och eksem kommer som ett brev på posten.

Går du i ide eller lever du upp under vintern?

Lever upp, helt klart. Eller kanske allmänt får mer svängningar upp-ut och ner-in? Jag älskar att vara ute och njuta vintern, men tycker precis lika mycket om att det är okej att vara inne också. Variera med den totala kontrasten, med lugnast möjliga tempo inomhus.

Vad är god vintermat för dig?

Soppor. Mat med kärlek i, typ långkok och grytor.

Vilka sånger går på repeat hos dig just nu?

Det är dåligt med musik här för tillfället. Jag har det tystare runt mig på länge, och behöver det.

Nämn tre bra vinteraktiviteter.

Skidåkning utför, vinterpromenader, lugna stunder framför tänd brasa. 

Vilken var årets bästa julfest?

Lördagens knytis hos vännerna på Kungsholmen – åh vilken mysig boost!

Besökte du någon julmarknad?

Nej, jag är inte så mycket för sådana faktiskt. Förstår inte helt vad jag ska köpa, känna eller äta? Det blir lite för mycket för mig. Visserligen fick jag viss mersmak efter att ha upplevt stadsfestival i Dresden i slutet av sommaren – det var hur charmigt som helst! – men njae. Julmarknader är inte min grej tror jag. Jag var på julmarknad på barnens skola i helgen och även om det var mysigt så suckade jag lite åt tanken att jag har den hysteriska händelsen kvar i livet i 9 år till. Så lång tid är det tills Meja går ut 6:an. Håhåjaja.

Stadsfest i Dresden. Julmarknadslikt?
Vad ska du ännu hinna göra innan det blir vår?

Börja jobba med något spännande som är inom ramen för min profession. Åka massor av skidor – i Åre, Österrike och Idre. Hörrni, det känns onekligen som att jag upprepar mig lite nuförtiden men snart – vinter! Yippie!

Följ mig!

Mer läsning...
Och så hade 5 veckor gått…