stockholm vinter

När Stockholmsvintern överlevererar

Den här vintern har inte varit någon hit ur vädersynpunkt i Stockholm. De få gånger snön behagat falla ner har det kommit regn som på olycklig beställning ett par timmar senare, så vi har inte direkt blivit bortskämda med en fluffig vit värld utan konstant gråhet och kompakta isgator. Men så i fredags så kom det igen, det efterlängtade vita, och i helgen har det inte bara legat kvar utan också fått skimra i underbaraste guldvitt glitter. Vintern må göra sig bäst i karg fjällvärld, men när det här händer – då är allt förlåtet. Stockholm (och Nacka) – som jag älskar dig!

Det har varit så skönt med en hemmahelg, och barnen har haft så mycket roligt med kompisar. Skärm har gladeligen bytts till oändliga timmar utomhus och det är vi inte så bortskämda med här hemma. Halleluja! Att jag själv är lite steget efter och tyvärr har längdskidorna kvar i Åre och att det saknas skridskor åt ett av barnen har varit ett litet irritationsmoment när just det aktivitetssuget satte in men samtidigt – varför göra det svårare än det behöver vara? Nacka och vårt närmaste naturreservat Nyckelviken är mer än tillräckligt, och det är så lyxigt att bo granne med detta.

Jag hade några förhoppningar i början av veckan, och är så glad att allt blev som jag ville. Inte av en händelse, förvisso, för man får ju ta ansvar för att skapa sina dagar – men jag är så nöjd. Kompishäng med träning och middag i tisdags, innebandyträning och dessutom rolig helgmatch, utomhushäng, familjetid och kompismiddag. Det är kompletta ingredienser för en riktigt bra januarivecka det!

Just ja – såhär gott har vi ätit förresten. Älskar löjrom och lite mindre mättande är det med naturchips som bas – perfekt inför varmrätt med pasta, igår tryffelpasta – så sjukt gott.

Tryffelpasta recept: Blanda i en kastrull: 1 dl vitt vin, 1,5 dl grädde (riktig), 1 msk bong kalvfond, 1 tsk tryffelolja (minst!), lite vitlök, 1 lagerblad, salt och peppar. Kloka utan lock tills vätskan reducerats till ca 30%. Provsmaka, känn efter rätta sältan. Lägg i kokt pasta, helst pappardelle, och blanda i 0,5-1 dl riven parmesan. Toppa med helgrillad biff eller något annat gott kött, garnera med färsk bladpersilja och servera med sallad.

Nu är jag redo för en ny, som börjar med jobb och vardagsåtaganden men avslutas på mitt favoritberg i norr. Välkommen vecka 5!

Följ mig!

Mer läsning...
höst stockholm
Miljonen, fjället och familjen