skidor med barn i sele

När Meja, 3 år och 3 månader, peppar för Åre

Alltså, roligheterna som smattrar ur Mejas mun. Underbara! 

Hon peppar för ett sportlov i Åre, och här är bara några av ljuvligheterna som fått mig att le det senaste dygnet, medan packningen pågått lite i bakgrunden. 

 • Men mamma! Vi får inte glömma Åre-skorna! Fjäxorna! Och så mina fidor! Vi kan inte glömma mina fidor när vi åker till Åre!
  …och så springer hon runt och börjar leta i diverse garderober, för inte vet väl hon var hennes skidor och pjäxor är. Älskar för övrigt att pjäxor kallades Åre-skor innan hon kom på rätt ord. Och att hon själv försöker säkra sin packning. Snart kanske hon lär sig säga sj-ljud också.
 • Jaaaa! Jag vill åka nu! Jag tänker vara med Valle. Riktiga Valle! 
 • Ojojoj, Spiderman måste också byta om. Han måste ta på sina Åre-kläder! 
 • Mamma, Åre är INTE tråkigt! 
 • Mamma och pappa, ska vi åka i soffliften idag?
  Inte helt populärt att svaret var ”nej, vi kommer upp så sent så först imorgon”. 
 • Jag vill åka fidor med min mamma och min pappa. Med min familj.
  Men… när vi pratar om skidskola är hon ändå med på noterna nu på förhand, i teorin.
  ”Ja. Jag jag ska lära mig svänga där”….
 • …”Men ni har väl packat min sele också? Vi kan inte åka utan min sele!”

Ja, hon är peppad för Åre vår Meja, och fullt införstådd med att det är långt dit – men vad som väntar väl på plats. En stark målbild är viktig med tanke på den långa resan, och kanske även med tanke på att det väntas storm. Tur att hon även säkrade sina badkläder i packningen, den lilla medvetna treåringen.