mathis-retreat-infinitypool-hotell-ubud23

Mathis retreat – ett underbart hotell med infinitypool I Ubud, Bali

Inlägget innehåller adlinks.

När vi skulle till Bali, och siktade in oss på några dagar i Ubud, så hade jag ett önskemål som var viktigare för mig än någon annan dröm för våra fyra veckor på Bali. Jag ville bo på ett hotell med infinitypool i Ubud, och ha utsikt över risfälten. Det var två måste jag inte rubbade på – både infinitypoolen och just att ha utsikt över risfält och inget annat. Lite skruvat? Well. Det är så det kan bli av att ha samlat inspiration och resedrömt om en destination länge, kanske i åratal.

Mer läsning: Här hittar du alla inlägg från vår resa till Bali.

Hanging Gardens och andra hotell med infinitypool i Ubud

Hanging Gardens i Ubud kan ha ett finger med i spelet. Det lär vara Balis allra mest kända infinitypool, och har flera gånger fått utmärkelse som världens vackraste pool – och det är inte svårt att förstå varför. (adlink) Hanging Gardens pool består av flera nivåer, i höjd med trätoppar och längre ner efter dramatiska dropp, och formar sig vackert böljande efter den omgivande, djungelliknande miljön. En riktig drömpool, som jag instagramsuktat efter länge.

Kolla också in (adlinks) Padma Resort, Bisma Eight, Four Seasons at Sayan, Komeneka at Tanggayuda, The Viceroy Bali eller Alila Ubud, som också har mäktiga infinitypooler. Vill du inte kosta på boende på hotellen kan annars kanske beach cluben Jungle Fish vara ett alternativ för en dag.

Jag var beredd att betala, det var jag faktiskt. Många av våra boenden på Bali var i ett riktigt billigt prisintervall – inte minst för att vara en familj om fem – så i Ubud ville vi kosta på. Dels för min dröm som skulle kunna förverkligas, dels för att på hotellet kunna få lugn och ro inte minst för barnen i en för övrigt intensiv stad och dessutom skulle vi vara i Ubud över julafton. Jag blandar hellre lyxigt dyrt med enkelt billigt än ligger på mellanläge hela tiden en längre resa, och i Ubud skulle vi kosta på. Men tyvärr – Hanging Gardens är ett vuxenhotell och med våra tre barn i åldrarna 1 till 8 år var vi inte välkomna insåg jag när jag skulle boka (och okej då, det var brutalt dyrt också, typ 7000 kr/natten…) så vi fick tänka om. Så jag letade och så hittade jag det. Världens härligaste hotell som passade oss perfekt, till en kostnad som kändes okej och som hade infinitypool med utsikt över risfälten;

Mathis Retreat, Ubud, Bali

Åh, vilket ljuvligt hotell det var – (adlink) Mathis Retreat i Ubud (som tidigare hette Kenanga Boutique Hotel). Det blev precis den oas vi ville ha och behövde i Ubud med barn, och vi hade allra härligaste dagar där – inklusive julafton.

Pris och rum (bungalow)

Vi betalade runt 2000 kronor natten för hela familjen och hade då en enorm bungalow (runt 70 kvm) där det lugnt rymdes både en dubbelsäng, extrasängar till barnen och en spjälsäng. Det var högt i tak, dovt varma färger, öppet in till ett badrum där det i mitten stod ett stort badkar med en dusch på ena sidan om den och toalett på den andra. Alla bekvämligheter, förstås, och en liten egen trädgård. Drömbungalow!

Poolen – en infinitypool med utsikt över risfälten

Och så var det den där poolen. Den var inte stor egentligen, men samtidigt fullt lagom. Mathis Retreat är mer ett boutiquehotell än en stor anläggning, och vid poolen finns kanske tiotalet solbäddar – alltid lediga när vi var där. Inte så konstigt kanske med tanke på att det totalt finns 15 rum på hotellet. Det är ju dessutom vår syn på barnvänligt, det här. Att vara vid en lugn pool där barnen inte stissas upp mer än av sig själva och möjligen varandra, samtidigt som det känns okej att de låter. Att de är välkomna. Och, att det samtidigt är lätt att ha koll på dem, och vara med dem utan att störas för mycket av annat och andra.

Utsikten då – över risfälten, och känslan vid risfälten. Ja, de var ungefär som i mina drömmar.

Andra faciliteter på Mathis Retreat i Ubud

Varje morgon åt vi en fantastisk frukost (ägarna är från Frankrike, say no more) där vi valde våra favoriter från en meny och det vi fick var vällagat. Maten i restaurangen smakade riktigt bra men var förstås betydligt dyrare än inne i byn, där vi intog den absoluta majoriteten av måltider. Anläggningen ligger en bit utanför Ubud, och hotellet hade gratis shuffle på beställning. Genomgående var servicen fantastisk.

Att skriva det här inlägget såhär ett par år senare får det att riktigt suga till i min kropp. Jag kastas tillbaka och minns hur vi njöt, de fina dagarna i Ubud och mina starka känslor för Bali. Och hur jobbigt det var med en ettåring i resesällskapet också, ja.

Som jag hoppas någon mer gång få uppleva Balis magi! Då bor jag gärna på samma ställe. Eller Hanging Gardens…