hestra isberg hestraviken

Nationaldagshej från härliga Hestra

Kikar in en snabbis och säger ett nationaldagshej. Vi spenderar vårt lands nationaldag på ett riktigt härlig ställe – småländska Hestra, som kanske de flesta som läser här känner till som min mans barndomsort. Eller så känner man till det för Isaberg – skidbacken som numera är en helårsdestination där mountainbikelederna och allt annat runt omkring håller allra högsta klass. Det är som ett Åre i miniformat, där samtidigt mycket är – helt ärligt – snäppet starkare än Åre. De många lederna, barnutbudet, helheten och framför allt; närheten.

Denna gång har vi spetsat vårt besök i Hestra och för första gången på 9 år varit på fina Hestraviken och njutit. Hestravikens kvalitet är vida känt här i trakterna, och när vi gifte oss (eller om det var vid något annat tillfälle, blir lite fundersam nu?) fick vi i present att äta på Hestravikens värdshus – något vi redan då hade velat göra länge – och jag minns att jag var gravid med Max när vi var där så ja; 9 år sedan. Denna gång var det mitt samarbete med Countryside hotels som var starkt bidragande till att vi fick till en sådan guldkant på Hestravistelsen, och vi har haft det så bra med grym mat, härligt boende, god frukost och inte minst roliga aktiviteter. Hestraviken har ett paket som heter Aktivt Naturpaket vilket vi hade och då får man låna utrustning för några av de aktiviteter som finns runt hörnet, och dessutom få med sig en picknickkorg med lunch för sina aktiviteter. Så bra koncept!

(mer utförlig recension och fler bilder från Hestraviken kommer förstås)

Så idag har vi haft en lyxig dag på tu man hand medan barnen varit med farföräldrarna ett tiotal kilometer bort. Vi inledde med att cykla en riktigt rolig mtb-led som startade vid Hestraviken och gick hela vägen runt Algustorpasjön (8km) och sedan paddlade vi kanot på samma sjö och gick iland för picknick på en strand på en ö. Underbart, glad nationaldag på oss!

På eftermiddagen träffade vi upp barnen med farföräldrarna vid Isaberg, lekte i lekparken, fikade, kollade in alla nyheter (fler cykelleder, utbyggd höghöjdsbana, ny äventyrsgolfbana och rodelbana), badade (!), besteg Isabergstoppen och ja – härliga Hestra!

Nu har vi bytt fina Hestraviken mot pensionat Svärföräldrarna och ska vara aktiva i några dagar till. En riktig tränings-, aka ut-och-njut-helg, detta!